LETOVANJE KO U LOGORU Hrvatski grad uvodi nova pravila, turisti će plaćati drakonske kazne
Foto: Youtube/Printscreen

Prema predlogu ovog dokumenta Grad ima nameru zabraniti poprilčan broj neprimerenih radnji, piše Jutarnji list.

Ako se predlog usvoji, biće zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama na udaljenosti manjoj od 100 metara od škola i vrtića na području celog grada i unutar zaštićene Zone A, starog gradskog jezgra, osim na štekatima.

Zabrana ispijanja alkohola na navedenim lokacijama se ne primenjuje za vreme održavanja gradskih manifestacija.

Nadalje, zabranjeno je povraćanje i obavljanje nužde na javnim površinama, kao i spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima, parkiralištima i drugim površinama.

Neće biti dopušteno ni konzumiranje hrane i/ili pića na stepenicama ili na podu javne površine unutar Zone A, čija konzumacija bi dovela do prljanja ili oštećenja, kao i zadržavanje ispred ugostiteljskih objekata nakon kraja njihovog radnog vremena.

Takođe, Odlukom je propisano kako se od 14 do 17 sati te od 22 do 7 sati neće smeti obavljati građevinski radovi koji proizvode buku unutar stambenih, poslovnih i ostalih objekata.

Nadzor nad provedbom ove Odluke obavljaju komunalni redari i službenici nadležne policijske postaje.

A šta je s kaznama? Uglavnom svi navedeni prekršaji naplaćivaće će se s 300 evra, osim spavanja na javnim površinama i radova unutar objekta, za šta će se iznos kazne biti upola manji - 150 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading