POTONUO KINESKI BROD, U TOKU AKCIJA SPASAVANJA! Si Đinping izdao hitno naređenje: Odmah aktivirajte meheanizam za reagovanje
Foto: Alo/Foto: EPA/XINHUA/YAO DAWEI

CCTV prenosi da je do incidentga došlo oko 3 sata ujutru u utorak, a da je 17 članova posade bilo iz Kine, 17 iz Indonezije i pet sa Filipina, piše AP. Za sada nije poznat uzrok potonuća broda. U toku je akcija spasavanja i pretrage, a kineski predsednik Si Đinping naredio je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnih pitanja i Ministarstvu saobraćaja, kao i provinciju Šandung da odmah aktiviraju mehanizam za reagovanje u vanrednim situacijama i da pošalju dodatne spasilačke snage.

On je takođe pozvao na koordinaciju međunarodne pomorske potrage i spasavanja i dodao da Ministarstvo spoljnih poslova i ambasade u inostranstvu treba da ojačaju kontakte sa relevantnim lokalnim stranama radi koordinacije tokom pretrage i spasavanja, prenosi Kineski međunarodni radio.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine je kontaktiralo relevantna odeljenja Australije, Šri Lanke, Maldiva, Indonezije, Filipina i drugih zemalja da se pridruže operacijama potrage i spasavanja. Veruje se da Kina ima najveću ribarsku flotu na svetu, a mnogi ribari ostaju na moru mesecima ili čak godinama, navodi AP.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading