BEŽITE ODMAH! Ako vam priđu da potpišete ovu peticiju, ostaćete bez 1.200 dinara
Foto: Alo/Foto: Tanjug/Vladimir Porčić

Ako planirate da praznike provedete u Parizu dobro pripazite na zamke namenjene turistima.

Pariz važi za jedan od najlepših gradova sveta i zasigurno očekujte odličan provod i uživanje koje ćete pamtiti, ali istovremeno povedite računa.

Velike socijalne razlike uočićete bez mnogo truda. Siromašnih je mnogo, kao i raznih prevara i pljački.

Ako ste pažljiv posmatrač, primetićete da Parižani telefone na ulici koriste vrlo oprezno, a u velikom broju slučajeva, koriste maske koje na sebi imaju traku koja se obmota oko ruke ili zakači na vrat. Jer u Parizu, tren nepažnje i telefon je nestao iz ruke. Nedavno je na Instagramu bio viralan video devojke koja pravi selfi ispred Ajfelove kule i u tom trenu na trotinetu prolazi dečko koji joj otima telefon, a ona šokirana viče: ,,Ne, to je četvrti telefon ove godine!“.

BEŽITE ODMAH! Ako vam priđu da potpišete ovu peticiju, ostaćete bez 1.200 dinara

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Dok šetate ulicama grada, posebno obratite pažnju na sakupljače potpisa za raznorazne peticije. Oči dobro otvorite naročito na Monmartru, gde neretko turistima prilaze devojke gurajući im u lice papir za potpisivanje peticije i objašnjavajući na francuskom jeziku kako je reč o prilogu. Upornost ove grupe, često rezultira potpisom turiste koji ne zna ni šta je potpisao, a nakon pokušaja da ode, pojavljuje se grupa od šest, sedam momaka, tražeći novac, koji je potpisom obećan kao prilog. Najčešće se radi o deset evra.

Česta caka prosjaka u Parizu jeste korišćenje prozirne posude za prikupljanje sitniša, koja se gotovo i ne vidi. Gužva i žurba često dovedu do situacije da neko hodajući slučajno nogom prevrne čašu koju prosjak koristi za priloge, a nakon toga kreće dobro uvežbana scena. Prosjak će početi da zapomaže i plače, skupljajući sitninu koja se prosula, turista će se osetiti loše i kao kompenzaciju dati neku novčanicu. I ko zna koliko puta dnevno se igra ova predstava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading