ŽESTOKA BORBA U DONJECKU Ruska vojska i vagnerovci otvorili vatru u međusobnom sukobu
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Prigožin je već napao Ministarstvo odbrane Iako se nisu pojavili nikakvi spoljni dokazi koji bi podržali tvrdnju o pucnjavi, poznato je da su Vagnerove snage često ulazile u verbalne prepirke sa ruskim ministarstvom odbrane na višem nivou.

U februaru je šef Vagnera Jevgenij Prigožin optužio rukovodstvo ministarstva za „izdaju” jer njegove snage nisu bile snabdevene potrebnom municijom. Tada je čak objavio i fotografiju na društvenim mrežama za koju tvrdi da prikazuje desetine mrtvih Vagnerijanaca.

On je za njihovu smrt okrivio "one koji su trebali da reše problem snabdevanja Vagnera dovoljnom količinom municije". Inače, ruske snage su početkom jula prošle godine potpuno zauzele oblast Luganska nakon zauzimanja Lisičanska, poslednjeg većeg grada u regionu koji je bio pod ukrajinskom kontrolom.
 
Iako se nisu pojavili nikakvi spoljni dokazi koji bi podržali tvrdnju o pucnjavi, poznato je da su Vagnerove snage često ulazile u verbalne prepirke sa ruskim ministarstvom odbrane na višem nivou.

U februaru je šef Vagnera Jevgenij Prigožin optužio rukovodstvo ministarstva za „izdaju” jer njegove snage nisu bile snabdevene potrebnom municijom. Tada je čak objavio i fotografiju na društvenim mrežama za koju tvrdi da prikazuje desetine mrtvih Vagnerijanaca. On je za njihovu smrt okrivio "one koji su trebali da reše problem snabdevanja Vagnera dovoljnom količinom municije".

Inače, ruske snage su početkom jula prošle godine potpuno zauzele oblast Luganska nakon zauzimanja Lisičanska, poslednjeg većeg grada u regionu koji je bio pod ukrajinskom kontrolom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading