ISPLIVALA TELA RUSKIH MORNARA! Brod izgoreo na moru, pokušali da pobegnu u gumenim čamcima!
Foto: Printscreen

"Korejska strana je upravo izvestila da su na brodu pronađena tela četvorice ruskih mornara za koje se smatra da su nestali: glavnog pomoćnika, kuvara i dva mornara“, saopštila je pres-služba, preneo je TAS S.

Prethodno je portparol ruske uprave za rečnu i pomorsku flotu Andrej Kravčenko rekao da je 19 članova posade, spasenih sa ruskog broda koji se zapalio kod Južne Koreje, prebačeno na obalu.

"Posada je pokušala sama da ugasi požar, ali nije uspela. Većina članova posade evakuisana je na splavove na naduvavanje, a kasnije su ih spasili Korejci", naveo je Kravčenko.

Kravčenko je istakao da je od 21 člana posade koji su spaseni, 19  nepovređeno, dok je dvoje zadobilo manje opekotine, preneo je TAS S.

Kapetan i glavni inženjer ostali su na korejskom brodu da pomognu u potrazi i spasavanju, rekao je Kravčenko.

Ruski ribarski brod zapalio se kod južnokorejskog grada Ulsan na jugoistočnoj obali rano jutros, rekli su predstavnici obalske straže.

Brod je prevozio 100 tona morskih plodova u vodama kod Ulsana, oko 300 kilometara jugoistočno od Seula, prema Rusiji kada je požar izbio u 00.43 sata, rekli su zvaničnici, preneo je Jonhap.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je poslala razarač, patrolni brod i
transportni avion da bi pomogli u akciji spasavanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading