DIVLJA ZVER IZMASAKRIRALA ČOVEKA NA ŠUMSKOJ STAZI Horor u Italiji!
Foto: Shutterstock

Iz Italije javljaju o tragičnoj nesreći, kada je medved napao i ubio trkača na šumskoj stazi na severoistoku zemlje.

Rečeno je da je to prvi slučaj ove vrste, iako je napad medveda na čoveka prijavljen već u martu. Vlasti planiraju da pronađu i ubiju životinju.

Andrea Papi, 26, otišao je na džogiranje u planinskom području u blizini svog sela Kaldes u regionu Trentina u sredu. Kada se dugo nije vraćao kući, njegova porodica je podigla uzbunu i spasilačka ekipa je tokom noći pronašla njegovo telo.

On je zadobio duboke rane na vratu, rukama i grudima, a obdukcija obavljena u petak pokazala je da ga je napao medved, prenosi Gardijan.

Napad na čoveka u istom regionu već je prijavljen u martu, što je izazvalo široku debatu o opasnostima koje predstavljaju životinje koje su tamo preseljene između 1996. i 2004. Medvedi iz Slovenije su takođe preseljeni u regiju Trentino.

Već 2014. godine ženka mrkog medveda (po imenu Daniza) povredila je čoveka koji je na istom mestu brao pečurke. Medved, doveden iz Slovenije 2000. godine, uginuo je kada joj je dat anestetik prilikom pokušaja da ga uhvati.

Lokalne vlasti odlučile su da uđu u trag i ubiju životinju kada bude identifikovana, rekao je novinarima u petak uveče predsednik regiona Trentino Mauricio Fugati. Sa odlukom se slaže i ekološka grupa VVF.

UŽAS U SRPCU Mladić (23) u pripitom stanju nasilno isterao goste, zapalio sebe i kafanu

Anamarija Prokači, bivša zamenica državnog ekologa koja sada radi sa grupom za zaštitu životinja ENPA, međutim, osudila je nedostatak bezbednosnih mera koje su preduzeli lokalni zvaničnici. Tvrdila je da medvedi obično izbegavaju ljude. Lokalne vlasti treba da obezbede da ljudi ne prilaze oblastima u kojima medvedi uzgajaju mladunčad, dodala je ona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading