DŽIHAD NA IZRAEL! Detalji napada u Izraelu, ubijen turista, više ranjeno!
Foto: AP/Ariel Schalit (STF)

Policija je saopštila da je primljena dojava o vozilu koje je udarilo u više pešaka na šetalištu pored mora i prevrnulo se.

Islamski džihad je u saopštenju naveo da je napad "prirodan i legitiman odgovor na zločine okupacije nad palestinskim narodom" i dodao da se napad dogodio na godišnjicu terorističkog napada u baru u ulici Dizengof u Tel Avivu, navodi Harec.

Harec prenosi i da napadač, identifikovan kao 44-godišnji Jusef Abu Džaber, nema krivični dosije.

Italijanska Republika prenosi da je ubijen turista iz Italije i da je poreklom iz Rima.

Svedok koji je bio prisutan na licu mesta rekao je za Harec da je vozilo ubrzalo i ušlo u obližnju benzinsku pumpu. "Pucnji su počeli odmah nakon toga, nakon čega se okrenulo i prevrnulo", rekao je svedok.

Rojters navodi da je u blizini mesta napada bio policajac i da je napadač ubijen u trenutku kada je potegao pištolj.

Komandant okruga Tel Aviv, Ami Ešed potvrdio je da policija veruje da je reč o terorističkom napadu i rekao da nema straha od dodatnih napada u toj oblasti.

Ranije u petak, dve sestre britansko-izraelskog porekla ubijene su u pucnjavi na Zapadnoj obali u kojoj je i njihova majka teško ranjena.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je da se pojačaju snage bezbednosti u borbi protiv, kako je navedeno iz njegovog kabineta, sve većeg broja terorističkih napada.

Izraelska hitna služba Magen David Adom saopštila je sve žrtve napada u Tel Avivu bili su turisti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading