BOLTON PROGNOZIRA: To bi bilo "raketno gorivo" za Trampovu kampanju!
EPA/DAVID MAXWELL

Bolton je rekao da je saopštio da bi optužba koju predvodi okružni tužilac Menhetna Alvin Breg mogla da koristi njegovom bivšem šefu tokom njegove predsedničke kampanje.

„Ako Tramp bude oslobođen ili slučaj bude odbačen... to će biti raketno gorivo, jer on može da kaže: 'Rekao sam vam da je to političko krivično gonjenje, rekao sam vam da su me izigravali, a sada sam dokazano nevin, “, rekao je Bolton za CBS Nevs.

On, međutim, tvrdi da bi, ukoliko bi bivši predsednik bio osuđen, onda bi bilo malo verovatno da ga većina Amerikanaca razmatra za reizbor.

Bolton je takođe kritikovao način na koji su neki republikanci reagovali na optužbe protiv Trampa.

„Moram reći da gledanje odgovora na optužnicu nije bilo ohrabrujuće za budućnost stranke. Tramp je rak za Republikansku partiju“, rekao je bivši zvaničnik. Bolton je takođe optužio Trampa da "u suštini iznuđuje" svoju stranku.

„Preti da će, ako ne dobije nominaciju, dići u vazduh predsedničku kampanju i pobediće onoga koga demokrate budu nominovale“, sugerisao je Bolton.

Velika porota je prošle nedelje optužila Trampa zbog navodne isplate od 130.000 dolara glumici iz filmova za odrasle Stormi Danijels kako bi je sprečio da javno izađe o aferi. Tramp negira bilo kakvu seksualnu vezu sa glumicom.

Iako tačna priroda optužnice neće biti zvanično otkrivena sve dok Tramp ne bude optužen u utorak, AP je izvestio da se on suočava sa nekoliko optužbi, uključujući i krivično delo. Bivši predsednik je negirao bilo kakvu krivicu, odbacujući optužnicu kao „politički progon i mešanje u izbore na najvišem nivou u istoriji“.

Tramp je prošlog novembra najavio da će se ponovo kandidovati za predsednika SAD.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading