GRCI I DANAS NA ULICAMA Generalni štrajk širom zemlje
Foto: AP/AP/Tanjug

Generalni štrajk su organizovali sindikati železničkih radnika koji su organizovali obustave rada odmah posle direktnog sudara vozova u severnoj Grčkoj 28. februara u kojem je poginulo 57 ljudi, a na desetine povređeno.

Grčka vlada saopštila je da će železničke usluge biti ponovo pokrenute 22. marta i da će se postepeno obnavljati do 11. aprila, uz dodatno osoblje koje će nadgledati bezbednost i pravila obaveznog smanjenja brzine duž deonica pruge.

Prema najnovijim anketama, vlada desnog centra premijera Kirijakosa Micotakisa poslednjih sedmica dobija smanjenu podršku u odnosu na glavnog rivala, levičarsku stranku Siriza, a dve stranke su bile uključene u ideološku debatu o tome na koji način treba reformisati zastarelu grčku železnicu, objavio je AP.

Micotakis je obećao jasnija razgraničenja u zaduženjima između privatizovanih službi i vlasti koje ih nadziru, tražeći pomoć od eksperata EU u izradi plana reformi železnice.

Micotakisovi politički protivnici tvrde da je loše vođeno raspuštanje agencija pod državnom kontrolom na kraju ugrozilo bezbednost na železnici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading