ZAHAROVA DALA SAVET AMERIKANCIMA Obratite se specijalistima koji duboko rone
EPA/YURI KOCHETKOV

Zaharova je prokomentarisala izjavu koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija da nije siguran da je moguće da se podigne olupina drona, pošto se nalaze duboko na dnu.

 - Džone, uzmite od "Njujork tajmsa" broj telefona privatne ukrajinske kompanije koja je, prema američkoj propagandi, digla u vazduh gasovode "Severni tok" veoma duboko u Baltičkom moru. Sudeći po vašim novinama, to su specijalisti koji duboko rone. Oni će ga izvući - napisala je portparolka na svom Telegramu.

Evropska komanda Oružanih snaga SAD saopštila je u utorak da se ruski Su-27 „sudario“ sa američkim dronom MKu-9 iznad Crnog mora i da je bespilotna letelica pala u međunarodne vode.

Navodno, ruski avion Su-27 namerno je ispustio gorivo na MK-9, zbog čega je propeler otkazao i dron je pao u međunarodne vode.

Rusko Ministarstvo odbrane nakon toga je saopštilo da je američki dron MQ-9 „Reaper“ pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja u međunarodnim vodama blizu Krima.

Bespilotna letelica je sa isključenim transponderima letela u pravcu Rusije, narušivši granice područja privremenog režima korišćena vazdušnog prostora uspostavljenog za potrebe izvođenja ruske specijalne vojne operacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading