ČEKA SE ISTORIJSKO OBRAĆANJE Vladimir Putin će objaviti TOTALNI RAT protiv Ukrajine?
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL

Kremlj je objavio kako će Putin dati i svoju "analizu međunarodne situacije" i "izneti svoju viziju razvoja Rusije" nakon što je Zapad uveo sankcije toj zemlji. Putinov govor bi trebao početi u 10 ujutru po našem vremenu.

Kasnije tokom dana Kremlj je najavio i održavanje "slavljeničkog koncerta" na stadionu Lužniki.

(UKRAJINA UŽIVO) Rusi nastavljaju ofanzivu, čeka se istorijsko Putinovo obraćanje! (FOTO/VIDEO) - Alo.rs

Uoči obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina, koji svi očekuju sa velikom pažnjom, ali i strahom u Ukrajini je zvaladalo realtivno zatišije.

Svi čekaju šta će to Putin imati da kaže pred poslanicima oba doma ruskog Parlamenta. Kao što je i njegov portparol Dimitrij Peskov najavio glavni fokus biće na rat u Ukrajini i konkretnim odlukama, kao i o ekonomskim pitanjima, funkcionisanju privrede.

To je dalo povod za spekulacije i nepotvrđena nagađanja da će Putin o svom obraćanju završiti ono što se zove Specijalna vojna operacija i da će uslediti totalni rat protiv Kijeva, takođe da će se prema zapadnim zemljama pre svega EU i NATO koji ekonomski i vojno pomažu Kijev primenti oštrije mere.

Isto tako nagoveštava se i prelazak Rusije na ratnu provredu, sa sadašnjeg nekog poluratnog stanja.

Da se nešto veliko priprema svedoče i bilbordi koji su se pojavili u Moskvi, a na kojima je glavni motiv Veliki otadžbinski rat 1941-1945 godina. Inače glavni ruski državni kanal Rossia 24 u ponedeljak u toku dana podelio je ekran i u desnom uglu počeo da emituje satnicu sa Putinovom slikom i najavom koliko je preostalo do njegovgo istorijskog govora.

S druge strane posle bajdenove posete Ukrajinska vojska počela je da prebacuje veliku količinu ljudstva i borbene tehnike jačine jedne brigade u Pavlovgrad u Dnjepropetrovskoj oblasti. Prebacivanje je izvedeno munjevito uoči govora, jer neke procene ukazuju na mogući pravac ruske ofanzive i iznenadni udar posle Putinovog govora.

S druge ruska vojska doprema i dalje velika pojačanja u ljudstvu i tehnici u pravcu Marijupolja i Ugledara. Marijupolj je tako trenutno postao najveća ruska vojna baza odakle će ruske udarne snage biti prebacivane na tri pravca velikom brzinom. U pripravnost je stavljena sva borbena tehnika koja se nalazi na tom pravcu, gde dominiraju tenkovi T-72, T-64 i T-62.

Prema nekim nezvaničnim procenama brojno stanje jednice koja je stigla je više od 5.000 vojnika koji se raspoređuju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading