IMA MRTVIH Katastrofalan zemljotres u Turskoj odneo živote, preko 200 povređenih, izdato upozorenje na cunami!
Foto: Printscreen

Najmanje tri osobe su poginule u dva nova zemljotresa koja su danas potresla Tursku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu.

"Tri osobe su poginule, a 219 ih je povređeno u dva današnja potresa u Hataju", izjavio je Sojlu za lokalnu televiziju, prenosi TASS.

Turska agencija za vanredne situacije AFAD saopštila je ranije da su zemljotresi jačine 6,4 i 5,8 stepeni Rihterove skale danas pogodili jugoistočnu Tursku u intervalu od 17 minuta.

Kako prenosi televizijski kanal Haberturk, šteta je prijavljena u gradu Defne u provinciji Hataj, a potresi su se osetili u Siriji, Egiptu, Izraelu, Kipru i Libanu.

Nakon dva snažna zemljotersa, koja su pogodila večeras pogranični deo između Turske i Sirije, a nakon njih seizmički centar (EMSC) upozorio je na opasnost od cunamija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Nakon dva snažana zemljotersa, od kojih jedan jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali, pogodila su večeras pogranični deo između Turske i Sirije, a nakon njih seizmički centar (EMSC) upozorio je na opasnost od cunamija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading