ŠOKANTNO PRIZNANJE! Ursula otkrila da je sve bilo spremno i pre rata
Tanjug/Ap

Ovo je danas saopštila šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Po njenim rečima, Evropu su na to podstakli obaveštajni podaci o raspoređivanju ruskih trupa na granicama Rusije koje je objavio Vašington.

"Moj kabinet, Evropska komisija, već u decembru 2021. godine počeo je da radi sa Belom kućom i Ministarstvom finansija SAD na mogućim sankcijama protiv Rusije u slučaju sukoba sa Ukrajinom. U stvari, nadali smo se da nećemo morati da upotrebimo sankcije", kazala je Fon der Lajen na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

"UKRAJINI MUNICIJA OČAJNIČKI POTREBNA" Fon der Lajen: Udružiti snage da se poveća pomoć Kijevu

Kako je dodala, sankcije su pre svega trebalo da pogode visoko tehnološke i nezamenljive zapadne proizvode na ruskom tržištu.

Fon der Lajen se u svom obraćanju založila za sveobuhvatno povećanje pritiska na Rusiju i proširenje isporuka oružja i municije Ukrajini.

"Sada je došlo vreme da se nekoliko puta ubrza proizvodnja standardizovanog naoružanja i municije za isporuke u Ukrajinu. Za to moramo da iskoristimo Evropski mirovni fond", istakla je ona.

 

 

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da se Alijansa spremala za sukob u Ukrajini od 2014. godine. On je istakao da ruska specijalna operacija "nije promenila Alijansu", nego da je samo pokazala koliko je značajno jačanje kolektivne odbrane koje je sprovedeno.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading