"JEDNOM SMO VEĆ DOČEKIVALI KOVČEGE!" Pobuna u Bugarskoj: Nek idu ti poslanici da ratuju!
Shutterstock

- Jednom smo već dočekivali kovčege iz Iraka. Znamo ko je uputio vojnike i ko je dočekivao kovčege. Bol roditelja je još živ. Upućujemo svoje momke u rat, ali govorimo da smo protiv rata. Predsednik je dužan da pod hitno prekine to beuzmlje! - napisao je Petkov na društvenim mrežama.

Komentatori posta bivšeg ministra su podržali njegovu izjavu i predložili da se u misiju upute poslanici partije koji su se založili za isporuke oružja Ukrajini.

- Neka idu oni koji žele da šalju oružje, oni poslanici koji su glasali, neka šalju svoje sinove - napisala je Velinka Todorova.

- Najzad je NATO i nas uvukao u taj prokleti rat, koji su raspirile SAD - izjavio je Marko Kalev.

- Neka se svi oni koji na profilu imaju ukrajinsku zastavu ne pretvaraju da ne čuju, neka ne pokušavaju da se sakriju. Neka idu oni... Sada ti idioti imaju mogućnost da izraze podršku, jer će zbog njih stradati naši sinovi - napisala je Violeta Petkova.

Ove sedmice tehnička vlada Bugarske je donela odluku da uputi oko 60 vojnika da obučavaju ukrajinske vojnike u okviru specijalne misije EU za ukrajinsku armiju. Učešće u misiji održavaće se u zemljama EU, pre svega u Belgiji, Nemačkoj i Poljskoj.

U iračkom gradu Kerbela 2003. godine u terorističkom napadu je poginulo pet bugarskih vojnika koji su učestvovali u operacijama NATO-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading