TURSKA KRENULA U NAPAD Dronovi se pojavili niotkuda, pa osuli paljbu po sirijskim polažajima
Printscreen

Konvoj kamiona napadnut je u nedelju dronovima na prelazu Al Kaim na granici Sirije i Iraka, izvestila je Al Arabija, pozivajući se na „opozicione aktiviste i provladinu radio stanicu“. Prelaz navodno kontrolišu iranski borci.

Prema Al Arabiji, 25 vozila je prešlo granicu pre napada. Pogođeno je šest kamiona hladnjača, tvrde sirijski Sham FM i drugi lokalni mediji.

TV kanal Al-Maiadeen je, međutim, izvestio da su „na meti bila tri iranska kamiona pomoći natovarena brašnom i pirinčem“. „Konvoj nije nosio oružje“, navode mediji.

Nije odmah bilo jasno ko stoji iza štrajka.

Dronovi su navodno ispalili hitac upozorenja kako bi omogućili vozačima kamiona da napuste svoj teret, iako su postojali oprečni izveštaji o tome da li je neko povređen. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji tvrdi da su kola hitne pomoći požurila u tu oblast da zbrinu povređene, dok Tajms of Izrael navodi da nema izveštaja o povređenima.

Dok je zvaničnik iz "milicije koju podržava Iran" u Bagdadu potvrdio da je došlo do vazdušnog napada, on je tvrdio da je gađan samo jedan kamion i nije pominjao žrtve.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon udara dronom na iransko postrojenje za municiju u provinciji Isfahan. Izrael je navodno odgovoran za taj napad, prema američkim zvaničnicima koje citira Vall Street Journal. Teheran je to osudio kao "kukavički" napad koji je imao za cilj širenje "nesigurnosti", potvrdivši da je njegova protivvazdušna odbrana oborila jedan dron i raznela dva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading