MEDIJI OTKRILI: Amerika koristi ovu tehniku u ratu, a svrha je da se poseje haos!
Foto: sof.mil.gov.ua

Kineski list "Global tajms" piše da je svrha ove taktike da se poseje haos u Rusiji, a zatim destabilizuje Kina.

"Vašington faktički sprovodi istu politiku u odnosu prema Kijevu, koju su SAD koristile protiv Kabula. SAD se trude da sankcijama izoluju Rusiju od zapadnih zemalja i da Ukrajinu snabdeju oružjem", navodi list.

Kako se pojašnjava u članku, SAD koriste vojsku i vladu Ukrajine kao marionete u konfliktu sa Rusijom, pružajući im aktivnu finansijsku pomoć.

"Vašington je samo ove godine uložio u Kijev više novca, nego što je Amerika potrošila na vojsku Avganistana za više od 20 godina", piše list.

KRAJ RATA, ALI SAMO POD OVIM USLOVIMA! Lavrov: Ispunite ih za svoje dobro!

Sankcije SAD protiv Rusije nisu dale efekat koji je želeo Zapad, američki saveznici u Evropi su ekonomski oslabili. Za finansiranje Ukrajine su potrošene milijarde, isporučioci naoružanja su profitirali i naneli štetu američkoj ekonomiji.

U članku se dodaje, da su SAD od 1990. godine investirale u Ukrajinu, trudeći se da je pretvore u antirusku platformu. Vašington je Kijevu utro novi put koji je usmeren na militarizam, još mnogo pre početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini koju su isprovocirale SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading