LJULJA SE KREMLJ! Ovog čoveka sve više krive za neuspehe u Ukrajini!
Tanjug/Ap

Od početka sukoba u Ukrajini, Šojgu je izložen kritikama zbog neuspeha ruske vojske. Na zapadu ga kritikuju jer je samo nekoliko dana uoči početka specijalne vojne operacije uveravao Bena Volasa, britanskog ministara odbrane, da Rusija neće ući u sukob. Ostalo je zabeleženo i da je 29. avgusta 2021. godine izjavio da Rusija Ukrajinu ne vidi kao pretnju.

Suština je u tome da su mnogi u Rusiji očekivali da će Šojgu biti smenjen. Uprkos tome, njegov položaj nije ugrožen jer on spada u red najbližih Putinovih saradnika. Zbog toga su kritike sve češće usmereni i ka samom predsedniku Rusije. Kako se može čuti, Putin je za mnogo manje propusta smenio Serdjukova i da se loši rezultati Šojguovog desetogodišnjeg upravljanja ministarstvom odbrane tek sada vide.

Šojgu sa Ukrajinom ima čak i lične veze. Njegova majka, Ruskinja, rođena je u gradu Stakanovu, u Donjecku. Zbog toga je više puta lično odlazio u oblasti gde se vode borbe. Njegovi protivnici mu zameraju da nije čist Rus . Njegov otac pripada turskom plemenu  Tuvana.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading