GOVOR ZELENSKOG U STILU SEVERNE KOREJE "Ko ne ustane i tapše automatski je izdajnik"
EFE/JIM LO SCALZO

Govor Vladimira Zelenskog u Kongresu u sredu uveče bio je „čin u severnokorejskom stilu“ u kojem se očekivalo da američki zakonodavci ustanu i aplaudiraju ukrajinskom predsedniku ili da budu označeni kao izdajice, tvrdi predstavnik Met Gec.

Gec (predstavnik Floride) je bio među nekolicinom republikanaca, uključujući poslanike Džima Džordana (Ohajo) i Loren Bobert (Kolorado), koje su "Njuzvik" i drugi mediji prozivali jer su ostali da sede, dok su drugi poslanici dali Zelenskom višestruke ovacije.

Takođe su kritikovani senator GOP Džoš Houli iz Misurija i drugi koji nisu prisustvovali poslednjem pozivu ukrajinskog lidera za dodatnu pomoć u borbi protiv Rusije.

„Kada kažemo da ne treba da šaljete beskrajne količine novca na ovo mesto gde pogoršavamo smrt i sukobe, to je kao da smo izdajnici pokreta jer Loren Boebert i ja nismo ustali kao u nekoj vrsti Severne Koreje. U stilu performansa“, rekao je Gaetz u četvrtak uveče u intervjuu za "Foks njuz".

Istoričar i saradnik "NBC Njuza" Majkl Bešlos bio je među medijskim ličnostima koje su osudile one koji nisu bili dovoljno oduševljeni posetom Zelenskog Vašingtonu.

Zahtevao je da zna „zašto“ su neki članovi Kongresa odbili da plješću. „Želeo bih da znam zašto je to bilo iz dva razloga“, rekao je on na MSNBC-u.

„Broj jedan: Vi ste državni službenik, dozvoljeno nam je da znamo te stvari. Trebalo bi da nam kažete ako služite u Kongresu šta je bio razlog. Da li volite Putina, ili ste samo protivnici demokratije, ili postoji nešto drugo?”

Senat je u četvrtak usvojio zakon o potrošnji od 1,7 biliona dolara koji uključuje skoro 45 milijardi dolara novih sredstava za Ukrajinu. Kongres je sada odobrio oko 100 milijardi dolara za američku pomoć Ukrajini otkako je Rusija započela svoju vojnu ofanzivu na Kijev u februaru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading