BRITANSKI OBAVEŠTAJCI OTKRIVAJU Putinov sastanak u sredu nagovestio dugoročne planove Moskve
Foto: Alo/ilustracija

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je u sredu sastanak sa svojim ministrom odbrane i vojnim komandantima, na kojem su pred kamerama raspravljali o planovima vojske za sledeću godinu

 Analizu izrečenog danas je objavilo britansko ministarstvo odbrane, pri čemu se britanski vojni obaveštajci fokusiraju na planove za širenje ruskih oružanih snaga, koje je predstavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu je, podsetimo, rekao da će Rusija pojačati svoje snage za oko 30%, na oko 1.5 miliona aktivnih pripadnika vojske. Britanski obaveštajci navode da "nije jasno kad će taj nivo jačanja ruske vojske biti ostvaren".

Šojgu je na istom sastanku rekao i da će ekspanzija vojske uključivati povećanje najmanje dve nove brigade na severozapadu Rusije na nivo divizije. Kao opravdanje za to naveo je "pretnju" zbog očekivanog ulaska Finske i Švedske u NATO.

"To čini jedan od prvih uvida u način na koji Rusija planira da prilagodi svoje snage dugoročnim strateškim izazovima koji proizlaze iz invazije na Ukrajinu", navodi se u analizi britanskih obaveštajaca.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dobrivoje

23.12.2022 17:00

Aman,dosta više sa tim Englezima...molim Vas.Koga,uopšte interesuje šta to oni misle i pišu!