SERIJSKI UBICA RAZOTKRIVEN 20 GODINA POSLE ZVERSTAVA Otkriveno kako je Andrej prevario policiju
EPA

Užasni zločini su se godinama smatrali nerazjašnjenim ubistvima, a tek sada je bilo moguće otkriti zločinca - pravu zver. Detalje neobične kriminalne priče saznao je MK.

Galina (55) nije mogla ni da zamisli da u kuću dovodi ne mladog stanara, već budućeg ubicu. Iste večeri, Andrej se brutalno obračunao sa stanodavcem i njenom 95-godišnjom majkom. Tada ubistvo nikada nije rešeno, iako je Andrej pao pod sumnju. Ali uspeo je da ubedi istražitelje u svoju nevinost. I samo 20 godina kasnije, ubistvo je rešeno.

Tokom istrage zločina, osumnjičeni je priveden: odgovarao je opisu i viđen je sa ubijenom ženom. On je saslušan i pušten jer tada ništa nije rekao. 

Zahvaljujući svedočenju privedenog Andreja, policija je 20 godina kasnije uspela da vrati sliku te večeri.

Shvativši da je razotkriven u krađi, ubica je zgrabio prvo što mu je došlo pod ruku i zadavio penzionerku kaišem. Na majčin plač, Galina je utrčala u sobu. Ubo ju je nožem koji je uzeo iz kuhinje. Tada je prestupnik gotovo profesionalno prikrio tragove (istražitelji su tada pronašli samo jednu mrlju krvi) i pod okriljem noći napustio je stan.

Već u oktobru iste godine, prestupnik je otišao u zatvor. Ali ne za ubistvo, već za grupnu pljačku. Kasnije, već 2022. godine, Andrej priznaje istražiteljima da je namerno priznao pljačke.

Postoji sumnja da je Andrej preuzeo na sebe pljačke, koje možda nije počinio. Time je opustio one koji su se njime bavili. Ubistvo, pa i dvostruko, mnogo je ozbiljniji zločin, pa je radije "ležao" za pljačke i razbojništva.  

Već u toku istrage saznalo se za još jedno strašno ubistvo počinjeno iste godine, čak u istom mesecu.

Nekoliko dana pre ubistva, u Galininom stanu, u privatnoj kući u Novoj Moskvi, pronađen je leš ubijenog penzionera. Ubica odsekao delove tela čoveka, a leš spalio u peći. Sada se ispostavilo da je ovaj zločin delo Andreja. 

Čovek rođen 1948. godine živeo je u privatnoj kući, Andrej ga je slučajno sreo i povremeno je dolazio da se opere, obrije, pije. Tu su imali sukob. Nakon strašnog ubistva, zločinac je zapalio kuću i otišao odatle. Komšije su, kada je kuća već počela da gori, shvatile i uspele da je ugase, odnosno deo zgrade je ostao tu. Kuća je tu i danas. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading