ZELENSKI U STRAHU OD RUSKIH AGENATA Opsadno stanje u Vašingtonu, zatvaraju se ulice!
Foto: Printscreen

Prema istom izvoru, zbog moguće pretnje, o rasporedu posete nisu obaviešteni ni najviši zvaničnici ukrajinske vade, kao ni osoblje ukrajinske ambasade u SAD-u.

Izvor je dodao da je Zelenski već mesecima želio da ode u posetu SAD-u, ali pre toga su Ukrajinci morali da razmotre više faktora. U procenu rizika morao je biti uračunat i vojni rizik, odnosno uticaj odlaska predsednika iz zemlje, a da se pritom ne ugrozi vojna situacija u Ukrajini.

Rat u Ukrajini, 301. dan - Alo.rs

Neke ulice u blizini američkog Kapitola biće zatvorene zbog posete ukrajinskog predsednika. Zvaničnici američke tajne službe rekli su da zbog potrebe da se održi visoki nivo bezbednosti, agencija ne komentariše sredstva, metode ili resurse koji se koriste za sprovođenje njenih zaštitnih operacija.
 

Uslov Zelenskog za dolazak u SAD

Program posete morao je biti dogovoren i s Belom kućom kako bi se osigurala dostupnost američkog predsednika, rekao je izvor CNN-a. On smatra da Zelenski nije hteo da poseti Ameriku ako prethodno ne dođe do "značajnog razvoja u bilateralnim odnosima" između SAD-a i Ukrajine.

Nakon što je Bajdenova administracija potvrdila novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji prvi put uključuje i raketni sistem "Patriot", Zelenski je procenio da se radi o "značajnom pomaku" u odnosima s Amerikom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading