SVE IZLAZI NA VIDELO! Milo godinama koristio Crnu Goru kao privatnu firmu, ANB debelo umešana!
Alo

Sva­ko­me je ja­sno da je Agen­ci­ja za na­ci­o­nal­nu bez­bed­nost (ANB) me­ha­ni­zam De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) u ob­ra­ču­nu s De­mo­krat­skim fron­tom (DF), srp­skim na­ro­dom i Srp­skom pra­vo­slav­nom cr­kvom (SPC), sa­op­štio je pred­sed­nik Od­bo­ra za bez­bed­nost i od­bra­nu Mi­lan Kne­že­vić na na­sta­vlje­nom kon­trol­nom sa­slu­ša­nju pre­mi­je­ra Dri­ta­na Aba­zo­vi­ća, mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Fi­li­pa Adži­ća, mi­ni­stra spolj­nih po­slo­va Ran­ka Kri­vo­ka­pi­ća, do­sko­ra­šnjeg v. d. di­rek­to­ra Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bed­nost Sa­va Ken­te­re i po­moć­ni­ka di­rek­to­ra Upra­ve po­li­ci­je De­ja­na Kne­že­vi­ća po­vo­dom ak­tu­el­nih de­ša­va­nja u bez­bed­no­snom sek­to­ru.

Biv­ši mi­ni­star od­bra­ne Ra­ško Ko­nje­vić ni­je bio na sed­ni­ci jer se na­la­zi u ino­stran­stvu. Sve ak­tiv­no­sti pro­tiv DF-a, srp­skog na­ro­da i SPC od stra­ne ANB-a, ka­ko je re­kao Kne­že­vić, „vo­đe­ne su pod mo­tom bor­be pro­tiv ru­skog uti­ca­ja”.

„ANB je, osim pri­slu­ški­va­nja Man­di­ća, da­la pot­pu­nu lo­gi­sti­ku u in­sce­ni­ra­nju la­žnog dr­žav­nog uda­ra. Tra­ži­ću po­seb­nu sed­ni­cu za ski­da­nje taj­no­sti po­da­ta­ka u ve­zi s tim slu­ča­jem. ANB je 2020. go­di­ne vr­šio naj­ma­sov­ni­je pri­slu­ški­va­nje na sve­tu – 237 funk­ci­o­ne­ra i pri­sta­li­ca DF-a u ho­te­lu ’Pa­las’. Sve je to iz­la­zi­lo na por­ta­lu ANB-a ’Udar’. Na­kon po­be­de na iz­bo­ri­ma, i da­lje smo bi­li pod me­ra­ma taj­nog nad­zo­ra. Na­dam se da će se ski­nu­ti ozna­ka taj­no­sti po­da­ta­ka s iz­ve­šta­ja u ve­zi s de­ša­va­nji­ma na Bel­ve­de­ru 5. sep­tem­bra pro­šle go­di­ne. Ken­te­ru su po­sta­vi­li Ko­nje­vić i Kri­vo­ka­pić na jed­noj ča­jan­ci u Atlant­skom sa­ve­zu i on je re­gi­stro­va­ni agent CIA”, tvr­di Kne­že­vić.

SVE IZLAZI NA VIDELO! Milo godinama koristio Crnu Goru kao privatnu firmu, ANB debelo umešana!

Foto: Printscreen RTCG

 

On je po­ka­zao do­ku­ment ko­ji je, ka­ko tvr­di, pi­sao Ken­te­ra i u ko­jem se, ka­ko je na­veo, na­la­ze pred­stav­ni­ci srp­skog na­ro­da. Po tom do­ku­men­tu, ka­ko je re­kao, kre­nuo je „lov na Sr­be”.

„Plan je bio da se pred­sta­vi ru­ski ma­lig­ni uti­caj u Cr­noj Go­ri ta­ko što će se od­ra­di­ti hap­še­nje Se­ku­lo­vi­ća i nje­go­vog ku­ma i omo­gu­ći­ti pro­te­ri­va­nje ru­skih di­plo­ma­ta. Ka­da su to part­ner­ske slu­žbe do­bi­le i ka­da su vi­de­le da pi­še ’Bor­ba pro­tiv ma­lig­nog ru­skog uti­ca­ja’, i ka­da su vi­de­li Ru­se, a on­da Sr­be, vi­še se ni­su ba­vi­li ti­me da li je pro­ce­na ura­đe­na na pra­vi na­čin. Sa­mo su sa­op­šti­li – na­sta­vi­te ak­ci­ju. A ak­ci­ja je na­sta­vlje­na na na­čin da je pla­ni­ra­no hap­še­nje An­dri­je Man­di­ća i me­ne da je na če­lu ANB-a ostao Sa­vo Ken­te­ra”, ka­zao je Kne­že­vić.

Do­dao je da će pod­ne­ti kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Ken­te­re, Ko­nje­vi­ća i Kri­vo­ka­pi­ća.

Pred­stav­ni­ci DPS-a Me­vlu­din Nu­ho­džić i Da­ni­jel Živ­ko­vić re­kli su da ope­ra­tiv­na sa­zna­nja ko­ja su do sa­da iz­ne­se­na na sed­ni­ci „tre­ba da do­bi­ju po­tvr­du, da bu­du va­lid­na i to tre­ba da po­tvr­de nad­le­žne in­sti­tu­ci­je”, jer se na­vod­no ušlo „u zo­nu pre­ju­di­ci­ra­nja od­lu­ka, ali to ne do­la­zi od funk­ci­o­ne­ra i po­sla­ni­ka DPS-a”. Živ­ko­vić je pi­tao Aba­zo­vi­ća da li je tač­no da se ne­ko iz vr­ha nje­go­ve par­ti­je (GP URA) su­sre­tao s lju­di­ma ko­ji su pre­po­zna­ti kao bez­bed­no­sno in­te­re­sant­ne oso­be i da se na tim sa­stan­ci­ma do­go­va­rao šverc. Pre­mi­jer Dri­tan Aba­zo­vić je na­veo da je ide­ja bi­la da ras­krin­ka­va­nje šver­ca kao naj­ve­će „po­be­de od 30. av­gu­sta za­do­bi­je dru­ge obri­se i da se kri­mi­na­li­zu­je Aba­zo­vić”.

„Stra­ni di­plo­ma­ta je re­kao da je ovo što se spre­ma isti sce­na­rio kao sa Đin­đi­ćem. Me­tu su, go­spo­di­ne Živ­ko­vi­ću, na­cr­ta­li vaš pred­sed­nik (Mi­lo Đu­ka­no­vić), Pe­đa Bo­ško­vić, Ra­ško Ko­nje­vić... Šverc ci­ga­re­ta je kli­nič­ki mr­tav” i kao glav­ne fi­nan­si­je­re DPS-a, ka­ko je re­kao, „po­no­vi­ću ime­na – Zo­ran La­zo­vić, Ran­ko Ubo­vić i Aco Mi­jaj­lo­vić”.

Do­dao je: „Ne­ki su od šver­ca stvo­ri­li im­pe­ri­je. Znao sam da će 23. ok­to­bra da se sru­ši ku­la od ka­ra­ta. Če­ti­ri čo­ve­ka su iz­gu­bi­la ži­vot zbog šver­ca ci­ga­re­ta – Go­ran Žu­gić, Be­li Ras­po­po­vić, Du­ško Jo­va­no­vić i Ivo Pu­ka­nić.”

An­dri­ja Man­dić, je­dan od li­de­ra DF-a, oce­nio je da na po­li­ti­ku u Cr­noj Go­ri do­mi­nant­no uti­če or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal.

„Ne­ki lju­di u ANB-u, ko­ji su po na­šim sa­zna­nji­ma agen­ti stra­nih slu­žbi, mo­gu da stig­nu do­tle da bu­du še­fo­vi ANB-a i da ni­ko ne po­sta­vi pi­ta­nje da li ANB tre­ba da ima pa­tri­o­tu, čo­ve­ka ko­ji je po­ve­zan s svo­jom dr­ža­vom i svo­jim na­ro­dom”, re­kao je Man­dić. „Vi­še fo­to­gra­fi­ja ima Mi­lo Đu­ka­no­vić s Vla­di­mi­rom Pu­ti­nom, da ne go­vo­ri­mo o Mi­la­nu Ro­će­nu. To je ta­da, uoči re­fe­ren­du­ma, bio če­lič­ni pakt. Da­nas se naj­ve­ći sa­ve­znik Mi­la Đu­ka­no­vi­ća pred­sta­vlja kao naj­ve­će zlo. A ko ni­je spre­man da bu­de u funk­ci­ji onih ko­ji su bom­bar­do­va­li ze­mlju – pro­gla­ša­va se iz­daj­ni­kom. Mo­ra­mo svim agen­ti­ma stra­nih slu­žbi da one­mo­gu­ći­mo da bu­du deo bi­lo ka­kvog od­lu­či­va­nja, po­seb­no u sek­to­ru bez­bed­no­sti.”

Ken­te­ra je ne­gi­rao da je špi­jun CIA i po­ru­čio: „oni ko­ji ne po­štu­ju Cr­nu Go­ru ne­ka idu iz nje u ze­mlju ko­ju po­štu­ju i vo­le” do­da­ju­ći da sto­ji „iza 34 oso­be ko­je su de­lo­va­le pro­tiv in­te­re­sa Cr­ne Go­re”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading