ŠTA ĆE NASLEDITI NOVI KRALJ ČARLS Milijarde kraljice Elizabete u njegovim rukama, ali i još jedna stvar
Foto: EPA/NEIL HALL

Iako britanski monarsi nisu u obavezi da objavljuju svoje privatne finansije, poznato je da je Elizabeta, prema "Sandej tajmsu", imala lično bogatstvo od 370 miliona funti, ili pet miliona više nego prethodne godine.

Bakingemska palata, kraljevska londonska rezidencija, i zamak Vindzor, tridesetak kilometara zapadno od Londona, su državna svojina. Međutim, zamak Balmoral, letovalište kraljevske porodice, i rezidencija Sandringem, gde kraljevska porodica tradicionalno slavi kraj godine, bili su u vlasništvu kraljice i naslediće ih Čarls, prenosi Hina.

Kraljica je takođe posedovala kolekciju kraljevskih maraka vrednu oko 100 miliona funti, prema "Tajmsu" iz 2021.

Kraljičino bogatstvo dodaje se Čarlsovom ličnom bogatstvu, procenjenom na 100 miliona dolara (87 miliona funti).

Čuveni krunski dragulji, procenjeni na oko tri milijarde funti, simbolično su pripadali kraljici i automatski se prenose na njene naslednike.

Princ Filip, Elizabetin muž, ostavio je skromnije bogatstvo od 30 miliona funti kada je umro u aprilu 2021. Imao je kolekciju slika od oko 3.000 radova, od kojih je većina ostavljena prijateljima i porodici.

Stručnjaci kažu da je Elizabeta verovatno ostavila testament, a da će neke manje svote novca naslediti članovi uže porodice, ali ne i najveći deo bogatstva koji pripada Čarlsu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading