ŠOLC OBEĆAO UKRAJINCIMA Oružje stiže uskoro!
EPA/OMER MESSINGER

"Berlin snadbeva Kijev velikom količinom oružja i nastaviće da daje Ukrajini sredstva koja su joj potrebna za odbranu", kazao je Šolc posle kritika bivšeg člana Bundesveta Klausa Vitmana, koji je optužio kancelara da se plaši predsednika Rusije Vladimira Putina.

ŠOLC OBEĆAO UKRAJINCIMA Oružje stiže uskoro!

Foto: EPA Sergio Perez

 

 

Kako je istakao Šolc, Nemačka je u procesu slanja najmodernije i najefikasnije vojne opreme i dodao da su ukrajinskim snagama nedavno dostavljeni topovi "gepard" i haubice "PzH 2000".

Nemački kancelar rističe da je njegov cilj i dalje da "ne dođe do eskalacije rata" i obećao Ukrajini da će "oružje stići uskoro". Kako prenosi "Raša tudej", pretpostavlja se da je reč o isporuci antiraketnog sistema "Iris-T SLM" kao i sistem "kobra", ali Šolc nije precizirao tačan datum.

Olaf Šolc i Nemci

Podsećanja radi, ova izjava dolazi u vreme kada su se pojavili rezultati istraživanja javnog mnjenja u Nemačkoj. Oko dve trećine Nemaca su nezadovoljne radom nemačkog kancelara Olafa Šolca. Nemci su nezadovoljni i radom njegove široke koalicije koja se suočava sa serijom kriza od preuzimanja dužnosti u decembru prošle godine.

NEMCI NEZADOVOLJNI ŠOLCOM 62 odsto građana smatra da kancelar loše radi svoj posao

Svega 25 odsto Nemaca veruje da socijaldemokrata Šolc, koji je bio zamenik kancalara u koalicionoj vladi Angele Merkel, dobro radi svoj posao, što je pad sa 46 odsto koliko je podržavalo kancelara u martu, pokazala je anketa Inse sprovedena za nedeljnik ''Bild am zontag'', prenosi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading