O OVIH 50 SEKUNDI PRIČA CELA PLANETA Erdogan vratio Putinu milo za drago (VIDEO)
Foto: Printscreen

Video snimljen uoči sastanka u utorak u Teheranu prikazuje Putina kako se vrpolji, prebacuje težinu s noge na nogu i pravi seriju grimasa za kamere skoro pun minut pre nego što Erdogan konačno dođe da ga pozdravi.

To je bila nepoznata teritorija za ruskog lidera, koji je stekao reputaciju da je svetske lidere držao da čekaju, namerno, ponekad nekoliko sati nakon što je trebalo da počnu zakazani razgovori. Neki su spekulisali da je to možda osveta za sastanak u Moskvi 2020. godine, gde je Erdogan čekao toliko dugo da uđe u salu za sastanke da je seo.

Novinari su uhvatili trenutak kada je Putin ušao u prostoriju u utorak, očekujući da Erdogan brzo sledi njegov primer. Umesto toga, ostao je da stoji dok su kamere škljocale.

Putin je, čekajući da se njegov kolega pojavi, cupkao nogom, pravio grimase, a kada je konačno, nakon skoro minut čekanja, koliko traje pomenuti snimak, ugledao Erdogana, raširio je ruke, jedva dočekavši da razgovor počne.

Кada je ugledao Erdogana kako mu prilazi, pomalo iznervirano je podigao ruke, kao da je hteo da mu kaže: "Pa gde si ti?", prenosi Jutarnji list.

- Ovih 50 sekundi koje je Erdogan naterao Putina da čeka dovoljno govori o tome koliko se toga promenilo nakon Ukrajine - prokomentarisao je Džojs Кaram, viši dopisnik bliskoistočne medijske organizacije National Nevs, na Tviteru.

 

 

Кaram je situaciju nazvao "slatkom osvetom" nakon što je Putin ostavio turskog lidera da čeka oko dva minuta pre sastanka 2020. Turski mediji su tada preneli da su Erdogan i njegova pratnja ostali poniženi pošto su bili primorani da čekaju ispred u predvorju, što je viđen na snimku koji su naširoko preneli ruski mediji.

Inače, nakon sastanka Putin je zahvalio Erdoganu na naporima kada je u pitanju posredovanje u rešavanju problema izvoza žita preko Crnog mora i snabdevanju hranom.

- Hvala Vam na naporima za posredovanje i omogućavanju platforme u Turskoj za pregovore u vezi sa snabdevanjem hranom i izvozom žita preko Crnog mora. Zahvaljujući Vašem posredovanju, ostvarili smo napredak. Još uvek nisu rešeni svi problemi, ali je dobro što ima napretka - kazao je Putin, prenela je Anadolija.

Ruski predsednik je podsetio da se s Erdoganom skoro godinu danas nije mogao sastati licem u lice, ali da su razgovarali telefonom. Dodao je da su ruska i turska strana u stalnom kontaktu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading