EVROPSKI ČELNICI ČESTITALI MAKEDONIJI NA USVAJANU FRANCUSKOG PREDLOGA U Skoplju se očekuje obraćanje premijera Kovačevskog
Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen uputila je čestitke Severnoj Makedoniji na usvajanju francuskog predloga koje, kako je istakla, "otvara put za brzo otvaranje pristupnih pregovora".

Fon der Lajen je u objavi na Tviteru izrazila čestitke Severnoj Makedonij povodom usvajanja francuskog predloga za početak pregovora sa Evropskom unijom.

"Čestitamo Severnoj Makedoniji na glasanju koje sada otvara put za brzo otvaranje pristupnih pregovora.Bila je to istorijska prilika.I zgrabili ste je.Veliki korak na vašem putu ka evropskoj budućnosti", navela je Fon der Lajen.

 

 

 

Čestitke je uputio i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji koji je napisao na istoj društvenoj mreži da se raduje otpočinjanju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

 

 


U Skoplju je u toku sednica vlade nakon što je parlament ranije danas usvojio zaključke o francuskom predlogu za nastavak pregovaračkog procesa Severne Makedonije u Evropsku uniju.

Nakon sednice vlade očekuje se obraćanje premijera Dimitra Kovačevskog.

U saopštenju vladine pres službe se ne navodi tema sednice, ali njeno održavanje dolazi samo nekoliko sati nakon što je Skupština danas usvojila zaključke o Informaciji o predlogu-pregovaračkom okviru sa Evropskom unijom, preneli su skopski mediji.

Za zaključke su poslanici glasali sa 68 glasova "za" i nijednim "protiv", dok su poslanici opozicione VMRO-DPMNE napustili salu pre izjašnjavanja.

Albanski mediji prenose da će prva međuvladina konferencija na kojoj bi moglo da dođe do optpočinjanja procesa pregovora, biti održana u utorak sledeće nedelje.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

17.07.2022 14:10

Ovo tek sad znaci da ste se zajebali !!