ISTORIJSKI GOVOR VLADIMIRA PUTINA Situacija u Evropi će dovesti do eksplozije radikalizma! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen

- Cilj sankcija je bio da na brzinu samelju rusku ekonomiju, ali to nije uspelo - rekao je Putin.

- Evropski političari su sopstvenoj ekonomiji naneli težak udarac svojim rukama, tamo rastu cene. Sve češće slušam izraz "Putinova inflacija". To je upućeno onima koji ne umeju da čitaju i pišu. Dejstva Rusije u Donbasu s tom inflacijom nemaju nikakve veze.

On je naglasio da sve što se danas događa u svetu nije rezultat događaja od poslednjih meseci, već je počelo mnogo ranije zbog neodgovorne politike G7.

- Evropska unija je konačno izgubila svoj politički suverenitet, a njene elite plešu tuđu muziku, nanoseći štetu sopstvenom stanovništvu - upozorio je ruski predsednik.

- Sadašnja situacija u Evropi će dovesti do eksplozije radikalizma, a u perspektivi do smene elita.

Putin: zapadne ucene ne deluju protiv zemalja sa pravim liderima - Alo.rs

- Pravila novog svetskog poretka će postavljati jake, suverene države, koje ne idu po trajektoriji koju im je neko drugi zacrtao - zaključio je Putin u govoru koji je trajao 73 minuta.

- Treba da se menjamo, da osećamo duh vremena. Rusija stupa u novu epohu moćne, suverene zemlje.

(UKRAJINA UŽIVO) UKRAJINA VIŠE NE POSTOJI U STARIM GRANICAMA Ruska vojska uništila zapadne pošiljke oružja (FOTO/VIDEO) - Alo.rs

- Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini odluka je suverene države, zasnovana na pravu da brani svoju bezbednost - kazao je on.

- Teška, ali, bezuslovno, iznuđena i neophodna. Svi zadaci operacije će biti ispunjeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading