PRIVEDENI ISLAMISTI Pripadnici FSB- a pohvatali 13 pripadnika: Vrbovali muslimane po nalogu emisara terorističke oganizacije iz Ukrajine!
Foto: Printscreen

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije je u gradu Rostovu na Donu neutralisala tajnu ćeliju međunarodne terorističke organizacije… Hizb el Tahrir el Islami… koju čini 13 državljana zemalja centralnoazijskog regiona“, navodi se u saopštenju.

FSB dodaje da su oni na tajnim sastancima, uz koordinaciju emisara u Ukrajini, širili terorističku ideologiju u Rusiji, vrbovali državljane Rusije od lokalnih muslimana i radnih migranata.

 

 

 

U mestima prebivališta privedenih islamista zaplenjeni su propagandni materijal, sredstva komunikacije i elektronski mediji koji su se koristili za terorističke aktivnosti. Protiv organizatora istražni organi pokrenuli su krivični postupak.

Partija islamskog oslobođenja (Hizb el Tahrir el Islami) je proglašena za terorističku u brojnim zemljama sveta, a u Rusiji je njeno delovanje zabranjeno odlukom Vrhovnog suda Ruske Federacije iz 2003. godine. Cilj organizacije je da eliminiše nemuslimanske vlade i uspostavi islamsku vlast u svetskim razmerama stvaranjem „svetskog islamskog kalifata“.

Sve o ratu u Ukrajini, možete pročitati OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading