HAOS U HRVATSKOJ Plenković smenjuje nekoliko ministara
EPA/JOHN THYS / POOL

Pozivajući se na izvore iz vlade i koalicionih partnera, list piše da je gotovo sigurno da će Plenković zameniti četiri ministra, ali da bi ih moglo biti i više, čak sedam.

Prema istim izvorima, ministarsku fotelju sigurno gube USKOK-ovi osumnjičeni potpredsednik aktuelne vlade iz SDSS-a Boris Milošević i ministar rada Josip Aladrović.

"TO JE POČETAK TREĆEG SVETSKOG RATA" Histerična manjina nas vodi u haos

Vrlo je izgledno, kažu, da i ministar privrede i održivog razvoja više neće biti Tomislav Ćorić, a bez funkcije ostaje i ministarka regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Nataša Tramišak.

Jutarnji piše da se naslednici Borisa Miloševića već spominju.

Vlada bi, kažu izvori, tako mogla dobiti i jednu potpredsednicu vlade, a u igri su Spomenka Đurić, aktuelna državna sekretarka u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, koja je na toj dužnosti još od 2016, kao i Snježana Vasiljević, profesorka Pravnog fakulteta u Zagrebu.

MENJAJU SE CENE GORIVA Vučić: Stigle su vesti iz Istanbula sa pregovora Ukrajina-Rusija...

Obe su, navodi se, bliske SDSS-u, ali nisu formalno članice ove srpske stranke.

Snježana Vasiljević bila je opcija za mesto potpredsednice vlade i 2020, ali je ipak izabran Milošević jer je već imao političko iskustvo.

Tada je, dodaje se, predsednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao da izbor Miloševića "ne umanjuje spremnost profesorke Vasiljević da pomogne ovoj vladi i srpskoj zajednici kojoj i sama pripada".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading