LUDILO U NEMAČKOJ Antivakseri planirali ubistvo premijera?
EPA

Racije u Drezdenu imale su za cilj pojedince, članove grupe „Drezden oflajn mreža“ koja je koristila aplikaciju „Telegram“ za razmenu poruka o planovima za ubistvo, saopštila je policija.

Pretresi su izvedeni nakon izjava članova grupe na „Telegramu“ koje su ukazivale na to da možda poseduju oružje, navela je policija.

U Saksoniji, koja ima drugu najvišu stopu zaražavanja koronavirusom u Nemačkoj i najnižu stopu vakcinacije, proteklih nedelja održano je više protesta protivnika restriktivnih mera. Portparol pokrajinske kriminalističke službe (LKA) Tom Bernard rekao je juče da se pretresi kod osumnjičenih vrše u sklopu istrage protiv lica koja su pod sumnjom za teško krivično delo pripreme ugrožavanja države. Predmet akcije policije je pet lica - jedna žena (34) i četiri muškarca starih od 32 do 64 godine iz Drezdena.

Nemački javni servis ZDF objavio je nedavno da su na grupi na „Telegramu“ deljeni konkretni planovi za atentat, u vezi s diskusijom o uvođenju obavezne vakcinacije. Na tu vest je državno tužilaštvo u Drezdenu pokrenulo istragu. Meta napada Krečmer je rekao da se svim pravnim sredstvima mora delovati protiv takvih osoba, kako bi nosioci javnih funkcija mogli da rade i iznose svoje mišljenje bez straha.

Političari u Saksoniji već duže su na meti aktivnosti ekstremnih desničara i antikoronaša. Početkom meseca veća grupa antikoronaša došla je ispred kuće ministarke zdravlja Saksonije Petre Kepening noseći baklje i bubnjeve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading