RUSIJA REKLA "ДО СВИДАНИЯ" Novinarka BBC-a mora da se vrati u Englesku
Foto: Shutterstock/Alex_Po

 

Ovo je prvi puta da Rusija de facto tera britanske novinare iz zemlje nakon 2011. i proterivanja Luke Hardinga iz "The Guardiana".

Novinarka Rainsford zadnjih meseci je sve oštrije pisala o tome kako se Kremlj obračunava s kritičarima i opozicijom nazivajući ih “stranim agentima” ili “nepoželjnim organizacijama”.

Ni BBC, ni Rainsford nisu komentirali odluku Rusije.

S druge strane, Maria Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva spoljnih poslova je na svom Telegram profilu napisala da BBC nije imao problem kada je London branio vize ruskim novinarima. Osim toga, tvrdi da su predstavnici BBC-ja bili u ruskom ministarstvu te da jako dobro znaju o čemu je reč.

RUSIJA REKLA

EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Marija Zaharova

 

Marija Zaharova tvrdi da su “pozivali Britance da okončaju progon ruskih novinara”, prenosi AP.

Dve zemlje imaju zategnute odnos od navodnog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri u Engleskoj 2018. godine. Rusija je porekla bilo kakvu umešanost u napad.

Napetosti su se dodatno pogoršale u junu ove godine zbog incidenta u Crnom moru i bacanja ruskih bombi ispred britanskog razarača HMS Defendera koji je, prema navodima Moskve, bio u teritorijalnim vodama Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

13.08.2021 22:50

Pa zar tako "iskrenog i dobronamernog" novinara da defakto proteruju,pirgavi Englezi ce da se naljute pa cak i odbiju da kupuju votku i kavijar.Ma odavno je trebalo proterati sve pirgave,jer gde god dodju tu problem nastane.Sposobni su za intrige,podmetacine,majstori lazi.