BAJDEN OBJAVIO NOVU MAPU SRBIJE Kosovo i Crna Gora deo teritorije!(FOTO)
EPA

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je izazvao žestoku pomamu na društvenim mrežama, ali i u medijima širom sveta nakon što je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru objavio fotografiju mape sveta, na kojoj su granice Srbije potpuno drugačije od aktuelnih.

Naime, šef SAD je našoj zemlji pripojio i Crnu Goru, a uz to, nije podelio mapu na kojoj je Kosovo poslednjih godina jasno granicom razdvojeno od Srbije, već upravo suprotno, onu na kojoj je južna srpska pokrajina "čisto" u sastavu Srbije. 

Namerna ili nenamerna greška američke administracije u trenu je izazvala salve komentara na društvenim mrežama, te je ubrzo uklonjena sa njegovog zvaničnog profila na Tviteru. To, međutim, nije učinjeno dovoljno brzo jer je mapa sačuvana na mnogim mestima. 

Inače, Bajden je na Tviteru želeo da podeli "sjajne vesti za Ameriku", koja je, kako je naveo, jedina zemlja na svetu koja je podelila 110 miliona vakcina protiv koronavirusa u čak 60 država širom sveta. 

BAJDEN OBJAVIO NOVU MAPU SRBIJE Kosovo i Crna Gora deo teritorije!(FOTO)

Printcreen/Twitter

 

 

- Od prvog dana nama je bilo jasno da ovaj virus moramo da napadnemo globalno. I do danas, mi smo isporučili 110 miliona vakcina protiv korone u više od 60 država širom sveta i toga će biti još više. To je više nego što je ijedna druga država na svetu donirala - napisao je Bajden na Tviteru uz fotografiju mape na kojoj su tamno plavom bojom obeležene zemlje kojima je Amerika pomogla u sprovođenju imunizacije. 

Uprkos pohvalnim rezultatima, tema vakcinacije je veoma brzo pala u drugi plan kada su pratioci američkog predsednika shvatili kakvu je mapu objavio. Ona je zbog toga ubrzo uklonjena.

Ono je zbunilo svetsku javnost jeste činjenica da na Tviter nije vraćena ispravljena verzija mape, ukoliko je greška slučajno načinjena. Zato su se javile i pojedine teorije da je američki predsednik, ili neko iz njegovog tima, to ciljano uradio.     

Podrazumeva se, nisu izostali ni komentari u kojima je Bajden optužen da ne poznaje geografiju, te da je napravljena skandalozna greška, posebno kada se uzme u obzir američka politika na Balkanu.       

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading