KOMŠIĆ UPROPASTIO "VELIKE JUNAKE"  Ćuti Bakire, krio si se kod tate u kabinetu za vreme rata! (VIDEO)
Alo/ilustracija
  • Rat u Bosni

  • Bakir i Alija Izetbegović

  • Željko Komšić

A gde je bio za vreme rata u BiH?

"Negde 3. ili 4. maja 1992. godine, odmah nakon što se vratio iz zarobljeništva u kasarni JNA u Lukavici nakon razmene s generalom Milutinom Kukanjcem, Alija Izetbegović me pozvao telefonom da dođem kod njega u zgradu Predsedništva BiH. Kada sam stigao, zatekao sam ga u raspravi s Ejupom Ganićem, Fikretom Abdićem i još nekim ljudima koju je odmah prekinuo kad me je video i rekao mi da nas dvojica imamo nešto nasamo razgovarati", kaže  Munir Alibabić Munja, predratni i ratni načelnik Službe državne bezbednosti Sarajevo, kasnije direktor Federalne obaveštajno-sigusnosne sužbe, FOSS.

"Kad smo ostali sami, video sam da je jako uznemiren, uplašen, što me nije čudilo s obzirom na sve što je prošao u prethodna dva dana u Lukavici i tokom razmene s Kukanjcem. Bio je ljut, posebno na Ejupa Ganića, govoreći da je on izgubio kontrolu nad događajima 2. - 3. maja, da je zbog nekih pet-šest pušaka rizikovao njegov život i živote ljudi koji su s njim bili zatočeni. Rekao je da nakon svega što je preživeo, veruje samo meni i zatražio da mu nađem smeštaj, prostor u kojem će moći boraviti i raditi a da niko za to ne zna. Kazao je da bi najviše volio da ga smestim u zgradu u kojoj se nalazio SDB Sarajevo kako bih mu ja 'bio što bliže'", priseća se danas Alibabić.

TREZOR BANKE KAO SKLONIŠTE

Pitanje "Alijinog ratnog trezora" u kojem je predsedavajući Predsedništva BiH proveo najveći deo rata, ponovo je dana aktuelizovano nakon što je njegov sin i naslednik na čelu SDA Bakir Izetbegović najavio kako će, u slučaju novog rata, on "stati ispred naroda", a Branislav Borenović, lider PDP-a, primetio da je tokom 1992. - 1995. Izetbegović rat proveo u "trezoru Narodne banke".

Pre nekoliko godina, gostujući u jednoj TV emisiji, Komšić je podsetio Bakira na to gde je proveo "ratne dane".

- Hoćete o ratu da pričamo? Jeste li ikad sreli neprijateljskog vojnika? Ćuti, sedeo si kod oca u kabinetu Bakire, rekao je Željko Komšić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading