"Nema ni jednog vojnika koji može da bude bilo gde drugo, osim u Alijasi!"
Foto: EPA/EPA

Povodom zajedničke vojne vežbe "Brzi odgovor 21" Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD, Džaferović je kazao da je NATO u BiH prisutan od 1995. godine i da je zaustavio rat, pomogao u odbrani države te reformi vojske s ciljem da ona postane NATO članica, a što je zapisano u Zakonu o odbrani, prenosi Klix.ba.

"Tamo piše da su i Predsedništvo i Parlamentarna skupština i Savet ministara dužni da preduzimaju sve kako bi BiH što pre postala članica NATO saveza i za to su glasali svi poslanici, taj zakon je jednoglasno usvojen, dakle svi poslanici iz RS i FBIH, svi građani, sva struktura Parlamenta je to praktično podržala, tako da kada je NATO u pitanju, BiH ima vrlo specifičan odnos sa NATO-om", rekao je Džaferović.

Tanjug/Ap

 

Dodao je da BiH formalno nije članica, ali da je NATO tu prisutan.

"Nema ni jednog i nikakvog drugog vojnika u BiH, niti može biti, osim vojnika NATO-a, EUFOR-a i vojnika Oružanih snaga BiH", naveo je Džaferović.

Dodao je da je vežba deo šire vojne vežbe "Odbrana Evrope" u kojoj učestvuje 28.000 vojnika iz različitih država koja ima za cilj da pokaže operativnu sposobnost OS BiH i sposobnost interoperabilnosti, odnosno spajanja s drugim snagama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading