Kopaonik
Dimitrije Ostojić
Kopaonik

Dimitrije Ostojić

Kopaonik , Foto: Dimitrije Ostojić

 Sportski vikend otvoren je u subotu trkom „Trail Race Kopaonik“, u kojoj se nadmetalo više od 500 učesnika iz zemlje, ali i regiona. Učesnici su mogli da se oprobaju u dve staze dužine sedam i 15 kilometara i da kroz trčanje upoznaju neke od najlepših predela Nacionalnog parka „Kopaonik“. Generalni sponzor, kompanija „Vip mobile“, pobedničkim timovima dodelila je po dva telefona „huavej“.

Nedelja, 28. jul, bila je rezervisana za bicikliste i peto izdanje maratona „Tri strane Kopaonika“. Voženi su mali, srednji i veliki maraton od 20, 50 i 70 kilometara, a pred učesnicima su bile izmenjene trase u odnosu na prošlogodišnje izdanje.

Kopaonik

Dimitrije Ostojić

Kopaonik , Foto: Dimitrije Ostojić

 Na najtežoj stazi velikog maratona, koja je svoj naziv dobila po broju strana sa kojih se osvaja najviši vrh Suvo rudište na 1.981 metara nadmorske visine, prvo mesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Jovana Crnogorac (4:49:19) iz tima Bike way racing, naša najpoznatija brdska biciklistinja i učesnica Olimpijskih igra u Brazilu.

Kopaonik

Dimitrije Ostojić

Kopaonik , Foto: Dimitrije Ostojić

U muškoj konkurenciji pobedu je odneo Aleksandar Roman iz BK Partizan (4:00:45), naš najbolji brdski biciklista i aktuelni balkanski šampion. 

Mali virtuozi na biciklima

Subota je bila potpuno u znaku sporta jer su u nastavku dana održane još dve revijalne manifestacije za bicikliste i za decu. Prva na redu bila je Vip dečja trka, u kojoj su se mališani uzrasta od dve do 12 godina takmičili na zemljanoj podlozi, a druga Vip poligon spretnosti, u kojoj su biciklisti trebali da pokažu svoje umeće na poligonu sa preprekama. Pobedu na poligonu odneo je Aleksandar Roman, koji je za najbrže vreme, a sa najmanje grešaka prešao stazu i tako potvrdio svoju izuzetnu formu.