Rođendanska pesma Mije Muratovića
alo.rs
Rođendanska pesma Mije Muratovića

alo.rs

Rođendanska pesma Mije Muratovića, Foto: alo.rs

Iako je juče i danas osvanula priča da ovaj je starina veoma tužan i da nema sa kim da proslavi 100 godina lepog življenja kao velikog majstora za izradu narodne nošnje za foklorce širom Srbije. 

Čika Acu je u njegovom domu u centru grada Leskovca obišao lično gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa brojnim saradnicima, sa kojima je ovaj krepki starina podelio rođendansku tortu na kojoj je dominirala čokoladom ispisana brojka "100".

Čika Aca nam je rekao da redovno pije čaj od biljke "vodopije", da voli da šeta i radi po bašti. Tako se opušteno zanima u društvu komšija, a od kako mu je supruga preminula. Deca su mu naseljena u Beogradu, u kući koju im je obezbedio dok je bio radno aktivan.

Ovom prilikom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je najavio da će Aleksandar Stojanović kao veliki dobrotovor biti predložen za laureata ovogodišnje glavne Oktobarske nagrade grada Leskovca, jer je učestvovao u velikom broju akcija donirajući pozamašna sredstva za poplavljene, ugrožene od zemljotresa, i druge unesrećene ljude.

Leskovačko Udruženje penzionera svakog meseca posvećuje rođendanske priredbe za sve svoje članove rođene u mesecu slavlja. Tako su literana i muzička sekcija ovog udruženja svojim najstarijim članovima, pa i Aci, posvetili popodnevni matine uz bogat program.

 

Prema našem saznanju na području grada Leskovca trenutno živi desetak Leskovčana starijih od 90 godina i uglavnom su svi socijalno i materijalno zbrinuti.

Komentari (1)

Пера

11.08.2018 23:42

Његов последњи пријатељ је умро крајем прошлога века ?