Pavlovići iz Boljevca
Youtube printscreen
Pavlovići iz Boljevca

Youtube printscreen

Pavlovići iz Boljevca, Foto: Youtube printscreen

U malom podjastrebačkom selu Boljevac živi najbrojnija porodica u Rasinskom okrugu – jedanaestoro dece i njihovi roditelji. Da nije mališana porodice Pavlović zatvorilo bi se područno odeljenje škole u Boljevcu. Najstariji Marko ima 27, a najmlađa Milijana četiri godine.

"Imam sedam godina i mene starija braća i sestre čuvaju, a ja čuvam moju mlađu sestru Lanu", kaže Milosija, dok Miroljub ističe da je odličan đak i da pomaže bratu i ocu da spreme drva.

Pavlovići nigde nisu stalno zaposleni. Imaju četiri hektara imanja, nekoliko krava, ovaca i svinja – taman toliko da se prehrane.

Otac Zoran Pavlović navodi da jedanaestoro dece hrani, ide u šumu, seče drva, sakuplja i prodaje.

"Sreća je kada je velika porodica, kada imamo puno dece, kada se čuje smeh, plač, kada je uvek puna kuća", ističe majka Slavica.

U seoskoj crkvi u Ribaru juče je kršteno čak sedmoro dece porodice Pavlović.

Mnogi meštani i gosti Ribarske banje pomažu ovoj familiji.

"Ja znam da ova mala deca pomažu ocu i majci. Skupljaju drva za zimu i kada treba, rade u njivi. To me je podstaklo da pomognem ovim ljudima", navodi Zlatan Tasovski iz Niša.

Danijela Erčević, vlasnica hotela u Ribarima, rekla je da se trude da, koliko ko može, pomogne. Od prošle nedelje, navodi, oganizuju i izgradnju kupatila.

Pavlovići žive skromno u maloj trošnoj kući. Nemaju put, kupatilo i računar, ali su svi odlični đaci, a pre svega – vesela i dobro vaspitana deca.

 

Komentari (7)

Čika Jova

22.07.2018 10:28

Ovde treba sagraditi kuću, električna energija do 600 kilovata džabe, porez da ne plaćaju, školovanje, knjige, ekskurzije, more..., badava. Kad pošteno rade i bore se za život, zaslužili su. Oni sigurno profesorki ne plaćaju letovanje u Španiju za peticu, nego uče.

Aleksandar

22.07.2018 11:28

Ovi roditelji očito nisu čuli za televizor.

Zbirch

22.07.2018 14:48

@Aleksandar - A ti nisi cuo za ljubav i porodičnu sreću a ako misliš da imaju toliko dece a ne vole ih ti se zamisli koji ti imaš problem i da oni ne gledaju izopacenosti kao parove i farmu jer rade i nemaju vremena za ispiranje mozga od njegove dece će postati ljudi a od vase

Milica

22.07.2018 11:49

Sta bi sa tobom vo cetvoro sirocica sa Kosiva?Ko im i je i koliko pomogao? Ili ste ih zaboravili!

Naca

22.07.2018 13:40

Sto da ipufifm se divim?

warhammer

22.07.2018 14:55

sta bi sa AV i njegovom politikom podrške porodici?za ove ljude po meni samo nacionalna penzija dolazi u obzir.za Srbiju su uradili više od njih.

Anka

22.07.2018 17:04

Da,lako je tako,starija deca čuvaju mlađu.Pa niste ih njima rodili,nego sebi!!!Sirotinjo,koristi kontracepciju