Tuga tužan plač očaj otac smrt
Shutterstock
Tuga tužan plač očaj otac smrt

Shutterstock

Hadin i dalje traga za svojom suprugom, Foto: Shutterstock

Zeničanka Alzina Delić (32), nakon što je, navodno, nestala u sredu predveče, kad je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići kod Zenice, juče je u poslepodnevnim satima pronađena na području Sarajeva, potvrđeno je za Avaz iz zeničke policije.

“Nakon što je dobijena prijava o nestanku, preduzete su sve predviđene mere i radnje. Raspisana je i operativna potraga za nestalom. Nakon što je juče pronađena, preduzimaju se mere i radnje za zaključenje prijave nestanka”, kaže Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nestanak Alzine Delić policiji je pre šest dana prijavio njezin suprug Hadin nakon što neko vreme nije uspeo da je dobije na mobilni, da bi mu se dan posle javila i rekla mu šokantnu vijest. “U vrlo kratkom razgovoru uspela je da mi kaže da su je otele osobe iz Sarajeva. Bila je vrlo uzrujana, tražila je pomoć od mene”, ispričao je Hadin Avazu.

Odmah nakon toga, Hadin je ceo slučaj prijavio policiji, a tvrdi da je o svemu ovome upoznao i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), a zatim je priču objavio na svom profilu na Facebooku. Hadin s Alzinom ima dve ćerke; jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine i majka im itekako nedostaje

“Sve sam digao na noge, uključio SIPA-u, medije, policiju… Sramota za zakon i državu da kriminalci mogu raditi šta hoće. Tragaću za njom do kraja, ne bojim se ničega i nikoga”, kaže Hadin. Kako Avaz nezvanično saznaje, Alzina je u Sarajevu pronađena kod muškarca za kojeg se preudala.

Suprug Hadin sumnjao je da su mu suprugu oteli isti ljudi koji su i ranije pokušavali da je namame novcem, i to putem Facebooka. Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile čudne poruke s ponudama za brak i vezu, čak i novčane, deaktivirala je pa suprugu nije poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gde se Alzina nalazila u noći nestanka.

Komentari (2)

Vladeta

29.06.2018 14:26

Dobrovoljno oteta, najverovatnije.

VladimirR

29.06.2018 19:00

Hadine, ovo je bio samo mali test inteligencije.