Vođe navijača Sarajeva spremaju krvoproliće u Banjaluci
Facebook

Fotografije koje je “Alo” prvobitno priložio kao “dokaz” za planiranje krvoprolića zapravo su sarkastični postovi jednog navijača Željezničara, to jest odgovori na lažne tvrdnje koje su prethodnih dana iznesene u listu “Alo”. Ibrahimović se, tako, “tagovao” u Banja Luci i postavio neskriveno montiranu fotografiju na kojoj je svoje lice “smestio” na figuru osobe koja se nalazila u banjalučkoj ćevabdžinici “Kod Muje”.

Pažnja je posebno bila akcentovana na tvrdnje o “veteranima Armije BiH”, koji su se pojavili i u tekstovima “Alo”, gde su opisani kao “zločinci iz Federacije”. Dve fotografije, - napravljene pre 6 dana u Sarajevu (na protestu “Pravda za Dženana Memića”), a ne u Banjaluci - iskorištene su kao ilustracija “pretnje”:

Kao i u prethodnim sličnim slučajevima, slike sa privatnih Facebook profila preuzete su i prikazane u potpuno pogrešnom kontekstu i tako pretvorene u “vest”. Pored očitih neistina, već mesecima se koordinira širenje laži o protestima.

Raskrinkavanje.ba je ocenilo originalnu vest Alo.rs kao lažnu vest, teoriju zavere i pristrasno izveštavanje.

Komentari (5)

Daki

05.10.2018 13:37

Treba im zabraniti ulazak iz bezbedonosnih razloga.

JaTiOn

05.10.2018 15:31

@Daki - Ko to može nekome zabraniti da putuje po državi u kojo živi????

Firma Novi Sad

05.10.2018 13:49

Koga ovaj može da sruši. Obična vreća g***na. Dođi u Novi Sad da rušiš. Možeš slobodno i punog stomaka. Ja ću ti pokazati šta je šiš ćevap.

Aki

05.10.2018 14:47

@Firma Novi Sad - Neka proba da napravi bilo kakav problem,neka samo proba Srbe da zavadja,sta mislite kako ce proci?Ne diramo te ne diraj nas,ne mesaj se.KOGA ON DA RUSI,pa on bi dobio srcani udar od setnje koliko je sirok,jos Srbe da okrive sto je budala umislila da ce nesto da rusi,vidite na sta on lici bre.

Rajko

05.10.2018 14:57

"Opasan" neki balija