Viktorija Marinova
Facebook Printskrin
Viktorija Marinova

Facebook Printskrin

Viktorija Marinova, Foto: Facebook Printskrin

Policija u Bugarskoj istražuje ubistvo istraživačke novinarke Viktorije Marinove. Njeno telo je pronađeno u subotu u parku u gradu Ruse na severu Bugarske. Žena je udarena u glavu i ugušena, a njeno telo pronađeno je u subotu u parku, rekao je državni tužilac Georgi Georgijev.

"Nestali su njen mobilni, ključevi automobila, naočare i deo odeće", dodao je i precizirao da istražitelji razmatraju sve tragove povezane s osobnim kao i profesionalnim životom. Briselski sajt navodi da su organizacije za borbu protiv korupcije i članovi Evropskog parlamenta pozvali na potpunu istragu o njenoj smrti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Šokiran sam užasnim ubistvom istraživačke novinarke Viktorije Marinove u Bugarskoj. Pozivam na hitnu, potpunu i temeljnu istragu. Odgovorni moraju da odgovaraju", poručio je na Tviteru predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir.

"Moguće je da nije ni znao ko je ta žena, napao je da bi je zlostavljao i opljačkao. Činjenica da je ostavio toliko DNK i tragova, govori da ubistvo nije bilo planirano", saopšteno je iz istrage.

 

Borisov: Pitanje je dana kad će ubica biti pronađen

Oglasio se i premijer Bugarske Bojsko Borisov koji je izrazio nadu da će istraga biti uspešna, zbog kako je rekao, "posla koji je već obavljen" i zamolio medije da ne vrše pritisak na forenzičare koji su poslati u grad Ruse gde se zločin dogodio.

"Zahvaljujući velikoj količini DNK materijala koji je prikupljne, pitanje je dana pre nego što napadač bude pronađen", rekao je Borisov.

Različiti detalji smrti

Bugarski mediji objavili su različite verzije i detalje o njenoj smrti, uglavnom pozivajući se na izvore bliske istrazi.

 

Portali pišu da je telo Marinove pronađeno kod obale Dunava u subotu i da je silovana pre okrutnog ubistva.

"Skoro svakog dana novinarka je trčala pored Dunava. U subotu je rekla prijateljima da ide da trči kako bi se spremila za nastupajući kros. Nakon nekoliko sati, rođaci su počeli potragu za Marinovom, čiji je telefon u tom terenutku bio isključen. Negde posle 14 časova slučajni prolaznik video je mrlje od krvi i "neobičan objekat"" navodi sajt.

Bugarski sajt "Razkritia" piše da je ubica pobegao u Rumuniju, pozivajući se na izvore uključene u istragu. Navodno su pregledane sigurnosne kamere na mostu na Dunavu gde se ne vidi ubica, zbog čega se sumnja da je pobegao u pravcu Rumunije. Kako dalje piše sajt, postoje dokazi da se ubica uplašio istrage i da je požurio da pobegne u satima nakon brutalnog ubistva.

 

Komentari (1)

Сараџогла

08.10.2018 13:49

Ја месецима пишем једно исто - НЕ ТРЧИТЕ или речено по српски НЕ ЏОГИРАЈТЕ тамо где нема народа?Предатори су те ,,већ снимили,, и чекају погодан тренутак и ето ИМА ДА ТЕ НЕМА ВИШЕ У ЖИВОТУ!Гледајте ТВ крими канале где се описују таква убиства.Једна жена је утекла од предатора и описала га.Вешти полицајци су га пронашли и ко је то био?Онај у кога се најмање сумњало!Никоме не пише на челу ко је и какав је!НЕМА ЛЕПШЕГ ТРЧАЊА КАДА ОДИГРАШ НЕКОЛИКО СРПСКИХ КОЛА ЗА ИГРУ!У својој соби или дворишту!