Bolnica, pacijent, operacija, bolest
Shutterstock

 

Bolnica, pacijent, operacija, bolest

Shutterstock

Bolnica, pacijent, operacija, bolest, Foto: Shutterstock

U Osnovnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje ginekologu Sanji Stevanović, medicinskoj sestri Slađani Obradović, i Banetu Vićanoviću, medicinskom tehničaru, koje optužnica tereti za nesavesno pružanje lekarske pomoći, jer su 24. avgusta 2016. godine, prilikom obavljanja carskog reza, u stomaku pacijentkinje Svjetlane Đurović navodno ostavili dva metra gaze.

Oni su, kako je u optužnici obrazložio tužilac Muhamed Gruhonjić, navodno propustili da obave reviziju trbušne duplje nakon operacije i da uklone upotrebljenu gazu dužine oko 200 centimetara.

Stalni bolovi

Gaza je, kao strano telo u trbušnoj duplji, dovela do apscesa, tako da je dva meseca kasnije u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu obavljen složen hirurški zahvat koji je trajao pet i po sati, nakon kojeg je pacijentkinji Đurović odstranjen deo tankog i skoro kompletno debelo crevo, što je izazvalo trajni poremećaj funkcije njenog probavnog sistema i prouzrokovalo teže narušavanje njenog zdravstvenog stanja.

- Imala sam osećaj kao da se neko poigrava mnome. Pregledi su obavljani prepipavanjem stomaka. Samoinicijativno sam odlučila da odem na pregled u Novi Sad. Doktor Srđan Živojinov nakon pregleda mi je rekao da je moj problem u crevima. Imala sam visoku temperaturu, proliv i doktor Vulin u Kliničkom centru Vojvodine rekao mi je da postoji apsces. Ne mogavši da podnesem bolove, rekla sam lekarima: „Ili me ubijte ili me rešite tih bolova.“ Na CT-u su otkrili da imam nešto ispred creva. Operisao me doktor Zoran Đermanov - rekla je jecajući ova mlada majka, koja je mislila da neće preživeti.

 

Tagovi