Stevo Culej
Printscreen Youtube
Stevo Culej

Printscreen Youtube

Stevo Culej, Foto: Printscreen Youtube

Na to mu je poslanik najuticajnije opozicione SDP, Nenad Stazić, odgovorio da iznosi fašističke teze, a potom su poslanički klubovi obe stranke zatražili pauzu.

Culej je, naime, poručio da bi Zakona o nabavci i posedovanju oružja podržao kada bi olakšao da "svaki psihički i fizički zdrav Hrvat, koji se nalazi u pograničnim delovima s bivšom neprijateljskom Srbijom, ima oružje pod kontrolom i pri ruci, jer ko zna šta donosi noć i budućnost".

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je kako mu je posle "rasprava kolega s leve strane skupštinske sale jasno zašto smo 90-tih razoružani i zašto smo morali kupovati ''pumperice'' po 1.500 maraka i metak po 2,5 marke". "To je njihov stil ''razoružaj Hrvata i naoružaj nekog drugoga''", naveo je Culej.

"Vaša teza da treba dopustiti naoružavanje Hrvata i samo Hrvata je ne samo opasna, već je direktno fašistička. Vi time pozivate da se dodeli oružje onome ko je neki dan napao na Dolcu Pupovca, jer nije trebao da baci paradajz nego bombu. To vi izazivate", uzvratio mu je Stazić.

Zapitao je i kako bi to Culej utvrđivao ko je Hrvat. "Pa ne možemo krvnom pretragom ustanoviti ko je Hrvat, možda po imenu, pa će mu Štefu i Stjepanu dati oružje, a Stevi nećemo", rekao je Stazić.

Poslanik opozicionog SDP Gordan Maras požalio se na povredu Poslovnika jer je Culej uvredio zastupnike sugerišući da su oni nekoga razoružali ''90, ali mu je zameik predsednika HDZ Miljan Brkić rekao da Poslvnik nije povređen, jer Culej nikog pojedinačno nije prozvao, već je samo načelno govorio o politici iz tog vremena, prenela je Hina.

Komentari (3)

Pera Detlic

03.10.2018 18:42

Ali oni su svi bolesni.... u gluvu.

XXL

03.10.2018 19:25

Zato mi u Srbiji tj. Vojvodini nemamo jer nas je Režim razoružao.

nikola ch

03.10.2018 20:09

svaki hrvat je srbin. hoce srbin na srbina opet