Sudnica u Americi SAD
Shutterstock
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Viši sud u Bijelom Polju preinačio je presudu Vladimu Ulami iz Bara sa šest meseci na godinu zbog pretnji tužiocu Željku Tomkoviću tokom istražnog postupka koji se vodi protiv njega zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina, potvrđeno je "Pobjedi" iz tog suda.

Prvostepenu presudu doneo je kolašinski Osnovni sud za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene radnje. U presudi Višeg suda navedeno je da je veća kazna usledila jer se radi o povratniku i da prethodna kazna nije uticala na njega.

Ulama se tužiocu obratio riječima “Sramota je što nevin ležim u zatvoru, Vi ćete mi platiti za to.”

Kasnije je tvrdio da se ne radi o pretnjama, već da je to saopštio misleći da će tužilac novčano morati da mu plati.

Nemanja Medin nestao je 8. jula 2016. godine. Iako još nije pronađen, Tužilaštvo tereti Ulamu i Mijovića da su ga tog dana povredili, zatim strpali u gepek njegovog "megana", odvezli na nepoznato mesto, ubili ga na za sada nepoznat način i sakrili njegovo telo. Terete su da su potom i zapalili automobil, koji je pronađen četiri dana kasnije pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića.

Osim Ulame i Mijovića, optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Pročitajte još:

Komentari (1)

flamantes

11.09.2018 19:55

Opet ti Crnogorci hapse nevine Srbe, dokle?