Prvi s leva Duško Vukotić
Promo
Prvi s leva Duško Vukotić

Promo

Prvi s leva Duško Vukotić, Foto: Promo

Predsednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić najavio je da će MUP-u Srpske uskoro dati izjavu da se “vrše ozbiljne pripreme za njegovo ubistvo koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i međunarodne intervencije”.

Vukotić je rekao Srni da su ga o tome obavestili njegovi saborci iz jedinice u kojoj su bili tokom proteklog rata.

- Rekli su da tu vest smatraju vrlo ozbiljnom i da na to moraju upozoriti javnost. Ne mogu da se na njih ljutim, jer znam da su to uradili za moje dobro. A zvaničnu izjavu ću dati MUP-u i, pre svega, očekujem zaštitu svoje porodice - istakao je Vukotić.

On je naglasio da ovakvo upozorenje shvata ozbiljno, pogotovo što je dobio informaciju da je reč o ozbiljnim i vrlo kredibilnim izvorima iz Rusije. On je naveo da ga lično nije strah, ali da jeste kada je riječ o sigurnosti njegove porodice.

- Ne glumim hrabrog lika, ali kada analiziram izvore koji su poslali tu informaciju o pripremi mog ubistva, to smatram vrlo ozbiljnim i pouzdanim - rekao je Vukotić.

Iz Udruženja “Veterani Republike Srpske” upozorili su da se „sprovode vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo Duška Vukotića koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i neizbežne međunarodne intervencije, čime bi bili sprečeni opšti izbori i onemogućena pobeda Milorada Dodika za prvog ozbiljnog srpskog predstavnika u Sarajevu“.

Predsednik „Veterana Srbije“ Goran Vidojević izjavio je da informacije iz kredibilnog izvora ovog udruženja u Moskvi govore da je kampanja motivisana „procenom kreatora planiranog međusrpskog sukoba u Banjaluci da se žrtvi Davida Dragičevića, koja uglavnom okuplja pristalice prozapadne orijentacije, pridruži žrtva Vukotića koji se javno deklariše kao vođa patriotskog udruženja proruske orijentacije“. On je podsetio da je pokušaj satanizacije Vukotića, koji je i predsednik međunarodnog saveza „Naslednici pobede“ za Balkan sa sedištem u Moskvi, počeo već u januaru u neosnovanoj priči o paravojnim formacijama u Srpskoj i navodnom odvođenju dece iz Srpske u ruske vojne kampove.

„Pri tome, nikada nije imenovano nijedno dete niti se javio bilo koji roditelj koji bi potvrdio ovu vrlo opasnu priču“, ukazao je Vidojević.

Komentari (19)

Peki

30.07.2018 22:56

Da li se to Dodik uplašio poraza na izborima pa izmišlja ovakve stvari?

Nebojsa

30.07.2018 23:30

Sve se znalo, ko placa ovoga Dragicevica da opozicija pomaze u tome. Samome interesuje zasto vlada i policija to ne pohapsi. Svi bi se otkrili za jedan sat...

Vuk

02.08.2018 09:42

@Nebojsa - Ne vidjoh skoro u kracem komentaru vise pravopisnih gresaka i vece gluposti napisane. Da si bar protrcao pored skole bolje bi pisao.

TANJA

31.07.2018 01:07

NE ZANIMAJU ME RATOVI.SAMO DA NASI LJUDI IZ SRBIJE NE IDU U RAT.NASA OGNJISTA SU OVDE.NEMAMO MI NISTA SA DRUGIM TERITORIJAMA.SVAKO-KO JE SPOSOBAN-NEK RATUJE NA SVOM OGNJISTU.AKO IZ SRBIJE IMA DOBROVOLJACA NEK IDU.ALI SAMO DOBROVOLJCI.OD MOJIH-OTAC,BRAT,MUZ-NIKO NECE ICI U BILO KAKAV RAT.NEMAMO UBILACKE GENE.

zagondzija

31.07.2018 05:41

@TANJA - Aj Tanja spavaj

Laufer

31.07.2018 08:11

@TANJA - Stvarno? A ako npr. nedaj Boze bude trebalo braniti tebe i tvoje u Srbiji, sta ces onda?! I o kakvim "ubilackim genima" kod Srba govoris?!

Jovica

31.07.2018 13:55

@TANJA - M ko tebe zove u Republiku Srpsku da ti nekoga branis ??'' SRAMTE BILO..Sta si umislila da si neki general !!!! glupog komentara... lecise..

Dejan SOKOLAC

31.07.2018 14:10

@TANJA - Ma ti vodis porodicni rat u svojoj kuci.. imate vi svoje probleme ... o cemu ti pises sramoto jedna....

Velibor

31.07.2018 16:17

@TANJA - Idi covece daleko ti kuca od moje bila... koji idiot gde ti vidis rat??? rat ti u kuci bio sramte bilo... boze dragi svakavi bi da nesto komentarisu... sacuvaj nas boze ovakvi napasti...

Goran

31.07.2018 16:25

@TANJA - Agde se to ratuje??? Ovo je neki bolesnik!!!! Pa ja nigde neprocita da R.Srpska ratuje!!!! majke ti idi leci se ili se ostavi komentara....

zagondzija

31.07.2018 05:42

bez brige Milu Dodika ne može niko na crtu stati živ bili naša RS

Deda

31.07.2018 07:55

Ono što Srbin Srbinu može učiniti to nam ne može niko.

888

31.07.2018 08:32

Mi6..Cia..Bnd Oni izazivaju rat. Profesori Smrti

Realist

31.07.2018 09:35

Ovog lika je Dodik kupio i zaposlio mu zenu .Strajkovo je u parku u BL i svasta govorio o dodiku i protiv vlade a sad je ih kuje u zlato.U BiH nebitni likovi kad nemaju sta reci izmisle da im prjete ubistvom.,

Rade

01.08.2018 07:22

@Realist - Koji se sad ovaj???? Nekakav posebno bitan??? Čitav rat sam bio na prvoj liniji, a za ovog nikad čuo! To valjda Dodik inenuje nekakve nove, SNSDove srpske komandante. Bože sačuvaj šta ovaj čovjek radi!

lazov

31.07.2018 10:29

a kad ce 1840-ti atentat na ovdasnjeg smrdljivog sizofrenog govnara ?

Perra

31.07.2018 12:55

Svaki put isto pred izbore, zastrasivanje stanovnistva ratom, ubistvima, represijom... i opet ce lopovi, kriminalci ostati na vlasti da brane narod od sebe sami....

Marija

31.07.2018 13:05

Politikanstvo je jako profitabilna grana,Politicari kada nezele da izgovore istinu tada potegnu za primitivnim pisanijama.Pa ko veruje ,veruje, a ko ima malo vise samopostovanja nece ih ni pogledati. E pa sad prosudute kakvi smo mi gradjani, Pustimo ih neka se smenjuju, nagovestaju i neka zaobilaze istinu ALI IM NE VERUJTE oni mnogo bolje zive nego mi

Rade

31.07.2018 19:47

Ljudu, živim u Banjaluci, bio sam učesnik u ratu, a pojma nemam koje sad ovaj lik. Sve što je od komandnog kadra bilo bitno sada je u zatvoru, na groblju ili u već poodmaklim penzionerskim godinama. Šta bi ovaj sada bio tako poseban osim da Dodiku posluži da nas sve drži u iracionalnom strahu uoči izbora. Uostalom ovome je Mile dosta stvari upoprijeko riješio pa valjda došao red da mu se taj i ovako oduži. Ja na Srbina sigurno oružjem neću, pogotovo ne zato što to tako protuvama na vlasti treba.