Kotor
Profimedia
Kotor

Profimedia

Kotor, Foto: Profimedia

Policija traaga za osobom za koju se sumnja da je ubila Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu, a kako prenosi RTCG na osnovu svih prikupljenih dokaza utvrđeno je da se radi o osobi sa kojom je Lašmanova bila u emotivnoj vezi.

U cilju istrage njegov identitet za sada ne može biti saopšten, rekli su za "CdM" iz vrha Uprave policije. 

Prema sumnjama policije, mladić koji se sumnjiči za zločin došao je u stan Lašmanove, gde je došlo do prepirke koja je okončana tragično. Ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila sa napadačem. U okviru istrage ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove, čije je telo pronađeno u petak veče u stanu u kotorskom naselju Dobrota, policijski inspektori saslušali su više osoba u svojstvu građana među kojima je i otac mladića koji se sumnjiči za zločin.

"Pobjedi" je saopšteno da je otac osumnjičenog visoki policijski službenik.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila poslednjih meseci.

Uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je nakon dojave o smrti Lašmanove blokirala sve izlaze iz grada i pojačala kontrolu. Da je došlo do surovog zločina, inspektori su saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavestila da sumnja da joj se nešto dogodilo. Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gde su istražitelji zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na telu je imala više ubodnih rana.

Po stanu su bili tragovi krvi.

Lašmanova u Crnu Goru došla pre nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procenama, vredi na desetine miliona evra. Reč je o direktorki kompanije "Sea trejd", koja je pre tri godine kupila tivatski hotel "Mimoza" i na tom mestu je izgrađen hotelski kompleks "Perla".

Lašmanova je vlasnica salona lepote "Femme fatale" koji se nalazi u hotelu "Tre kane“ u Budvi, piše Pobjeda.

 

Komentari (8)

Цицка

13.05.2018 18:18

Nezavisna Crnogorska policija ce sve da odradi ni po babu ni po stricevima,sada treba vlada Rusije da zahteva istragu o svom drzavljaninu kao sto radi Amerika da se ne uzda u nezavisnost policije Crne Gore kada su njihovi drzavljani u pitanju .

Slobo

13.05.2018 20:11

@Цицка - Da, u pravu si......... A ovo i nije čudan događaj, tatin sin bi malo love........ E njen donator neda

Blicko

13.05.2018 21:05

@Цицка - Ubijena je Ukrajinka a ne Ruskinja

OOUR

14.05.2018 00:16

@Цицка - Koliko sam "skapirao" reč je o UKRAJINKI. Šta tu ima da se petlja Rusija?

Sasa

14.05.2018 08:18

@Цицка - Pa veloki deo ukraine je ruski.. Sve zavis si odakle je ona

jaca

14.05.2018 05:35

Crnogorci su postali previse rusofobicni.

dexxx

14.05.2018 06:12

da je ostala da radi kao konobarica jos bi bila ziva... isto i jedna nasa starleta je radila kao konobarica pa sada se ne zna sta ima po CG i Srbiji...

Vlada

14.05.2018 08:52

Ispeglace to Milo ni brige.Dok većina Crnogoraca živi bedno