Polomljena ruka Vršnjačko nasilje
Profimedia
Polomljena ruka Vršnjačko nasilje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ovo za Srpskainfo tvrdi Branislav Lekić, otac napadnutog dečaka, nakon razgovora sa postupajućim tužiocem.

Lekić je ispričao da je tokom razgovora imao osećaj da tužilac pokušava banalizovati slučaj u kojem je njegov sin zadobio teške telesne povrede.

– Priča tužioca bi se mogla svesti na priču o dva leptirića koja su razigrano letela iznad mirisne livade i u jednom trenutku je onaj, malo veći leptirić, slučajno zakačio manjeg i povredio mu krilce – ironično je prokomentarisao razgovor sa tužiocem ogorčeni Lekić.

Navodi kako nisu ni očekivali da će maloletnik koji je napao njegovog sina, inače višestrukog šampiona BiH u plivanju, otići u zatvor, ali jeste da će nasilnik biti kažnjen tako da mu više ne padne na pamet da povredi neko drugo dete.

– Tokom razgovora sa tužiocem imao sam osećaj kao da nisam otac deteta koje je nakon napada imalo dve operacije u potpunoj anesteziji kako bi ga lekari spasili da ne bude invalid. Međutim, komentarima tužioca ni tu nije bio kraj, već je u jednom trenutku rekla: “Ruka, pa šta, pukla pa pukla”. Nakon ovoga samo sam želeo da izađem napolje – ispričao je Lekić.

Ogorčeni otac navodi i da je tužilac ponudio neki vid nagodbe prema kojoj bi se maloletni M.N. izvinio, te da se na tome slučaj i završi.

– Kada je naša advokatica upitala šta ako druga strana odbije takvu nagodbu, tada je tužilac još više povisila ton, pa između ostalog rekla kako ćemo otići u medije, a možda i na trg, navodeći ime nesrećnog oca ubijenog Davida Dragičevića. Najblaže i najkulturnije rečeno, razgovor sa tužiocem je bio katastrofalan – naveo je ogorčeni otac pretučenog dečaka.

Podsetimo, policiji je još u julu prošle godine prijavljeno vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloletnik (17), napao tri godine mlađeg dečaka nanevši mu teške povrede u vidu višestrukih preloma.

Nakon napada, J.L, koji je inače višestruki šampion BiH u plivanju, kolima Hitne pomoći prevežen je u UKC Republike Srpske i podvrgnut četvoročasovnoj operaciji.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su odgovorili da ova insitucija postupa u krivičnom predmetu vezanom za događaj u kojem je učestvovao M.N.

– Ostale informacije vam ne možemo dostaviti shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku – naveli su iz OJT Banjaluka, prenosi Srpskainfo.

PROČITAJTE I:

Komentari (4)

Juca

06.09.2018 23:41

Pravda za Davida i za svu decu!

vu

07.09.2018 06:33

Oko za oko, ruke za ruku.

Mala_Hijenal

07.09.2018 08:46

Republika Svpska pravna država....

Crni

07.09.2018 10:20

Kako se drze jajare, cuva banda jedni druge. Neka se ta tuzilac stavi na mjesto tog oca , ima li ona dijete? Mislim da bi ga optuzila za pokusaj teskog ubistva sa tri predoumisljaja!!!