Policija, ubistvo, hitna pomoć, pucnjava, rotacija
Shutterstock

Komšije kažu da je između ubijenog Ćesira i Enesa Bašalića, te njegovog oca, već duže vreme bilo netrpeljivosti, navodno zbog puta između njihovih kuća.

Malobrojne komšije koje su pristale da razgovaraju s novinarima, pod uslovom da ostanu anonimne, kazale su da su se oko 17 sati najpre posvađali Azem i Enesov otac.

- Enes je valjda krenuo na posao, kada ga je otac pozvao. On se automobilom zaleteo i udario Azema, te ga bukvalno prilepio za zid, a potom ga je njegov otac navodno dokrajčio lopatom - kazao je jedan od komšija.

Komšije su u šoku nakon ovog incidenta i u neverici da se to dogodilo u njihovoj mahali.

Na mestu događaja bili su policajci MUP-a Kantona Sarajevo koji su obavili uviđaj, kao i vozilo šlep službe kojim je automobil odvezen. Na teren je izašao i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Treća Policijska uprava je u 16.30 sati primila prijavu da je u ulici Milinkladska došlo do svađe između B. S. i Ć. A., te je na mesto odmah upućena policijska patrola.

U prvoprikupljenim obaveštenjima, kako navode iz policije, utvrđene su činjenice na osnovu kojih se sumnja da je B. E., vozilom "reno klio", u nameri da ga povredi udario Ć. A. (45), koji je od zadobijenih povreda na licu mesta preminuo.

- Istog dana u 20.45 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su B. E. (22), dok je B. S. (50) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje - saopćeno je iz MUP-a KS.