ilustracija
Shutterstock
ilustracija

Shutterstock

Godinama je trpela nasilje, Foto: Shutterstock

Jedna Karlovčanka (35) tvrdi da se lokalni moćnik godinama iživljavao nad njom, kao i da joj je stalno pretio svojim vezama u HDZ-u i policiji.

Gotovo tri godine je prolazila kroz torturu, a kada joj je zapretio da će zapaliti i nju i dete u stanu, rešila je da pobegne!

Neimenovana je radila kao negovateljica, ali je pre nekoliko godina ostala bez posla.

"On mi se javio preko mog rođaka i ponudio pomoć. Zapravo, samo je došao s punom korpom svega, kao kad nekome idete u goste. Rekao je da se razišao sa ženom i da mu treba neko ko bi mu povremeno čistio stan”, počinje mučnu priču Karlovčanka koja je samohrana majka.

Ubrzo je počela da radi kod njega. Kaže kako je prvih pola godine sve bilo u redu, ali da je onda počeo pakao i da ju je prisiljavao na grozne stvari.

"Uperio mi je pištolj u leđa, zapravo mi ga je nabio i odveo me u svoju sobu. Tamo mi je pokazao veštački penis i zapovedio mi da ga zadovoljim. Bila sam u šoku, ali imao je pištolj pa sam uradila ono što je tražio. To se ponavljalo barem jednom mesečno sledeće dve i po godine, i uvek u njegovoj sobi i uvek bi pretio pištoljem", prepričava horor koji je preživela.

"Jednom je otišao korak dalje i prisilio me na još neke stvari. Više nisam mogla, povraćala sam, zgrabila sam pištolj i počela da pucam u prozor. On je počeo histerično da se smeje i govori da je to samo vazdušni pištolj”, prepričava Karlovčanka za Jutarnji list.

Ona kaže da se nadala da će komšije čuti pucnjavu, ali niko nije reagovao. Iz dana u dan, njen život je postajao sve gori. Moćnik je pratio svaki njen korak. Morala je da mu se javlja čim se probudi i pre spavanja, kao i svaki put kad nekud odlazi.

"Ako bismo išli u šetnju, znao bi gde smo bili, kada bismo išli na kupanje znao bi kada sam ušla u vodu, koliko sam dugo bila na peškiru, na koje drvo mi se dete veralo, s kim sam pričala, baš sve”, govori žena.

Kontrola nije bila dovoljna, pa je počeo s brutalnim nasiljem.

"Uhvatio me je za glavu i vrat, hte je da mi slomi prste, jedan je i uspeo. Razbijao je i urlao da mu nikad neću pobeći, da ću uvek biti njegovo vlasništvo. Pretio je svojim vezama u policiji, HDZ-u i medijima. Onda je odjednom sve stalo, pao je na kolena i počeo da plače i jeca, tražeći da mu oprostim", kaže Karlovčanka i dodaje da je sve to kratko trajalo i da bi uskoro ponovo bio agresivan.

Pretio da će da zapali nju i dete

Kako bi je još bolje držao pod kontrolom prvo je tražio da se preseli u drugu zgradu, a nakon toga i u njegov prostor koji uredio posebno za nju, a imao je i još ideja.

"Rekao je da će mi kupiti čizme, duge kožne, i da ću biti njegova gospodarica dok on bude glumio da je pas, mačka ili krava i da će tada piti iz činijce svog psa", priča žena.

Kako bi se složila, u jednom su trenutku kaže, potpisali su čak i neku vrstu ugovora u kojem joj je jamčio da je više neće zlostavljati ako se ona obveže da nikada nikome neće ispričati šta joj je sve pre radio. Ipak, nikad se nije pojavio kod javnog beležnika da ugovor overe kako su se dogovorili, a pretnje i maltretiranje su se nastavili.

Jednom je došla u stan, a kada je videla muškarca kako fotografiše sobe, zlostavljač je rekao da će srediti osiguranje za stan.

"Rekao mi je da će nakon toga bez brige moći da zapali mene i dete jer će za nekretninu sada dobiti novac od osiguranja", ispričala je žena i dodala da je tada stvatila da mora da pobegne, ali se bojala njegovih veza pa je prvo htela da se osigura dokazima.

Kaže da je barem dvoje ljudi čulo njegove pretnje, a kopiju onog ugovora dala je prijateljici kako bi ga dostavila policiji ako joj se nešto dogodi.

Pokušao da je otme ispred policijske stanice

Prošle sedmice je konačno uspela da pobegne iz njegovog stana, ali ju je pronašao. Tada je otrčala pravo u policiju zajedno s detetom. Pratio ju je do same stanice i malo je falilio da je ponovo zgrabi, ali su u pomoć priskočili policajci u civilu koji su sedeli ispred stanice. Muškarca su zadržali dok ona nije dala iskaz.

Na kraju, osumnjičen je za krivično delo silovanja i pretnje, a tužilaštvo veruje da je izjava žrtve istinita jer su u stanu lokalnog moćnika zaista pronašli vazdušni pištolj, kao i veštački penis.

On sve poriče

Navodni zlostavljač sve poriče i tvrdi da je žena osoba problematičnog ponašanja i u kontaktu s drogom kao i da je “u lošem društvu razvedenih žena koje na nju negativno utiču”.

On je na saslušanju rekao da je s njom imao određene intimne odnose, ali ne onakve kakve je ona iznela u prijavi. Smatra da su sve to njene konstrukcije kojima želi da mu napakosti.

Komentari (2)

Zlocko

25.06.2018 13:06

Karlovac ili Brus?

Ns

25.06.2018 15:30

@Zlocko - Serif od Brus je za ovoga i gospodin i covek, koliko god to nekulturno zvucalo!