Lav Lajović
Youtube/Printscreen
Lav Lajović

Youtube/Printscreen

Lav Lajović, Foto: Youtube/Printscreen

Grupa "odmetnika" od NVO CPC, je u svom poslednjem video obraćanju najavila "rebilding and rikonstrakšen" "podgoričko-dukljanske eparhije". Tu nameru je olodanio lider ove grupe, "vladika" Lav Lajović.

- Deo Italijanske pravoslavne crkve, očinski je pokazao želju da nas zaštiti i da nam da blagoslov da delujemo, kao Crnogorska crkva, citiraću ga kad on kaže, jer je Italijanska pravoslavna crkva učestvovala u stvaranju Crnogorske pravoslavne crkve, ona je proizvela tadašnjeg protojereja Miraša Dedeića u arhimandrita i posredovala u njegovoj hirotoniji u Bugarskoj, ti isti ljudi kažu, su spremni da rade "rikonstrakšn, rebilding" reizgradnju CPC - kazao je Lajović.

Na ovaj po svemu neobični događaj se osvrnuo analitičar Vojin Grubač.

Pseudoreligijski klovn Lav Lajović je izvršio, kako kaže: “rekonstrukciju, rebilding, reizgradnju” NVO CPC, sa grupom smetenjaka otkačio Miraša i napravio spot koji ulazi u istoriju smehotresa…

Više nije jasno da li je ova grupa civila deo italijanske, ukrajinske ili dukljanske pseudocrkve, samo je sigurno da su Mirašu "dali nogu"?!

- Sada je Lav, navodno, predstojatelj "dukljansko-podgoričke metohije", raskolničke "Ukrajinske crkve Kijevskog patrijarhata", a šef mu je Volodimir iz Italijanske pravoslavne crkve. Ovoga cirkusa, kako ih Bog sve odreda lepo ostavi bez pameti. Ovo se mora odgledati - poručio je Grubač.

Komentari (1)

Grrrr

25.02.2020 21:30

Zna li više iko u Cřnoj Goři da izgovori slovo "r" ili su svi pokupili Milovu govornu manu?