Diskoteka
RAS
Žurka, klub, mladi, splav

Profimedia

Čak tri devojke prijavile da su silovane tokom festivala, Foto: Profimedia

Muzički festival u Splitu ove godine obeležila je jedna smrt i čak tri slučaja silovanja! Splitska policija objavila je juče da je u tamošnjem KBC-u preminuo mladi Amerikanac koji je doputovao na Ultru, a potom je isplivala informacija da su za poslednja tri dana prijavljena čak tri slučaja silovanja na ovom festivalu.

Kako javljaju lokalni mediji, državljanka Finske (22) prijavila je da ju je u parku silovao muškarac kojeg je upoznala u klubu.

Ona je, kako prenose, bila s društvom, njih stotinjak, u jednom splitskom pubu, gde su konzumirali alkohol u neograničenim količinama nekoliko sati. Kad su izašli iz lokala i krenuli prema Bačvicama, prišao joj je mlađi muškarac s kojim je razgovarala, a ubrzo ga je i dodala kao "prijatelja" na Fejsbuku. Tada je on u nekom mračnom kutku obližnjeg parka na nju fizički nasrnuo želeći seks, ali kad ga je odbila, primorao ju je na oralni seks, nakon čega je devojka pobegla.

I 22-godišnja devojka iz Australije koja je došla na Ultru prijavila je da ju je u ponedeljak ujutro, oko 4 sata, silovao njoj nepoznati muškarac.

Treći slučaj polnog zlostavljanja zabeležen je u subotu, kada je 18-godišnja državljanka Švedske prijavila da je te večeri bila s prijateljicama u jednom splitskom noćnom klubu, gde je popila nekoliko votki i da je tamo upoznala Norvežanina.

Kad su izišli iz kluba, pozvali su taksi, ali se ona, kako je rekla policiji, ne seća kako je završila u njegovom krevetu u unajmljenom apartmanu na području Kaštela, piše Slobodna Dalmacija.